23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hoffmann satser stort

Valget af 50 tons Hitachi gravemaskine til ny opgave i Hillerød åbner for endnu større projekter i fremtiden

Nu opruster Hoffmann A/S sin maskinpark i anledning af en ny stor opgave. Virksomheden skal udføre omfattende jordarbejder for Hillerød Forsyning, der er i fuld gang med at etablere rensningsanlægget i Hillerød Kommunes kommende Energi-, Klima- og Miljøpark i Solrødgård.

Arbejdet omfatter en ny pumpestation med tilhørende trykledninger – i alt 35 km – for transport af spildevand til det nye rensningsanlæg. Der skal bl.a. etableres byggegrube og afstivning for pumpestationen samt tilhørende bygværker og brønde, samt udføres grundvandssænkning og lænsning af overfladevand.

- Anlægget skal stå færdigt her i 2017, og det er baggrunden for, at vi med den nye 50 tons Hitachi ZX490LCH-6 har valgt at investere i vores hidtil største gravemaskine, fortæller afdelingschef Morten Høberg fra Hoffmann A/S. – Den nye maskine giver os samtidig kapacitet til at løse endnu større opgaver i fremtiden, hvor det er virksomhedens mål at nå en omsætning på 2 mia. kr. i 2020.

Hidtil største Zaxis-6 på dansk grund
Hitachi lancerede sin succesfulde serie af Zaxis-6 gravemaskiner i 2015-16, og ZX490LCH-6 er den hidtil største model, der leveres på dansk grund:

- Det har været vigtigt for vores valg, at vi har gode erfaringer med Hitachi, og at H.P. Entreprenørmaskiner var leveringsdygtige i en sådan størrelse maskine så hurtigt, siger Morten Høberg. – Det er kun to måneder siden, at vi vandt opgaven, og på det tidspunkt kunne vi gå til HP, som kunne ordre maskinen med det samme, fordi de havde den stående. De køber hjem til lager, og det er der ikke mange maskinleverandører, der gør.

- Samtidig er selve leveringen forløbet 100%. Når HP tager teten og lover levering ultimo uge 13, så står maskinen der bare. Med alle de ændringer og tilpasninger, vi er blevet enige om. I dette tilfælde ekstra kameraer på siden, for, bag og på stik, samt GPS 3D-anlægget, hvor projektet indlæses og giver maskinføreren de eksakte positioner og gravedybder på skærmen i 3D.

Hydraulik, kraft, komfort og miljø
Hitachis gravemaskiner er kendt for deres præcise, 'bløde' hydraulik, og den er forbedret yderligere på ZX490LCH-6, som anvender Trias II-system, der reducerer brændstofforbruget markant.

En ny, forstærket injektor har gjort motoren endnu mere kraftfuld. Komforten i kabinen er øget, og føreren har nu al teknisk information om maskinen på sin skærm. Samtidig hjælper den automatiske motorstop-funktion med at forhindre brændstofspild, reducerer støjniveauet og skåner miljøet med lavere emissioner af NOx og andre forurenende stoffer.

Fakta Hitachi ZX490LCH-6

  • Normeret motoreffekt: 270 kW (ISO14396)
  • Arbejdsvægt: 50.900 kg
  • Graveskovl: 3,0 m³

Læs mere om maskinen her

H.P. Entreprenørmaskiner A/S
Tingbjergvej 10
4632 Bjæverskov
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59548115
P nummer: 1002099741

Kontaktperson

CB
Claus Bloch
cb@cmarketing.dk

Send til en kollega

0.078