23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rejseberetning fra ’World of Solutions’: En inspirerende oplevelse med Milwaukee

Produktspecialist og kategorichef i 3Aktive, Jan Douglas, har igen været afsted på en begivenhedsrig værktøjskonference. Denne gang med Milwaukee på World of Solutions 2024 i Stockholm. Vi giver her et unikt indblik bag kulisserne samt Jan Douglas’ indtryk af årets konference med Milwaukee.

Den 7., 8. og 9. februar 2024 bød på Milwaukees store årlige konference, som altid afholdes et nyt sted i Europa. I år var Stockholm værtsby for den europæiske konference, hvor også deltagere fra både Mellemøsten og Afrika var repræsenteret.

Jan Douglas fra 3Aktive var draget til Stockholm sammen med Jesper Klæbel og Peter Kruuse fra marketingafdelingen i Carl Ras og Troels Porse fra Jydsk Værktøj. 3Aktive har været afsted på den store Milwaukee konference siden 2011, mens Carl Ras var med for første gang tilbage i 2019:

”Det er helt normalt, at Milwaukee inviterer stort set alle deres forhandlere til den imponerende konference, der som regel finder sted i februar,” siger Jan Douglas og tilføjer:

”Hos 3Aktive har vi handlet med Milwaukee i mange år, og vi har haft dem som vores største leverandør af el-værktøj siden 2011. Vores deltagelse i konferencen er derfor en unik mulighed for at følge udviklingen på markedet og undersøge, hvilke nye produkter der eventuelt kunne have potentiale til at indgå i vores sortiment.”

Carl Ras har tidligere haft et begrænset samarbejde med Milwaukee, men siden opkøbet af 3Aktive i 2019, valgte man samme år at få en mere omfattende leverandøraftale på plads med Milwaukee. Carl Ras’ deltagelse i konferencen er derfor også ganske værdifuld for marketingafdelingen i Carl Ras:

”De kan blive godt oplyst og få indsigt i de produkter og nyheder, der er på vej fra Milwaukee. Samtidig giver deltagelsen på Milwaukees konferencer god inspiration til, hvad man kan lave af udstillinger og events i Carl Ras’ og 3Aktives landsdækkende butikker,” fortæller Jan Douglas.

Jan Douglas svarer nedenfor på spørgsmål vedrørende deltagelsen på World of Solutions 2024:

Hvad er formålet med World of Solutions?

”Milwaukees årlige hovedkonference er en velorganiseret begivenhed, der afholdes af den amerikanske værktøjsproducent Milwaukee. Formålet er at vise nuværende og nye Milwaukee produkter frem, og samtidig give et indblik i, hvad der er i støbeskeen i forhold til fremtidige produktlanceringer i de kommende år.

På konferencen har de otte forskellige produktgrupper, der har hver sin præsentationsstand. Der er eksempelvis stande, der henvender sig mere målrettet til tømrer, elektrikere, vvs’ere, entreprenører osv.

I år deltog 4000 deltagere fra Europa, Mellemøsten og Afrika i konferencen. Deltagerne spænder bredt fra alt fra forhandlere og fagmedier til influencers, pressefolk og slutbrugere. 918 af dem var fra Norden, hvilket var et rekordhøjt antal.

Man kommer typisk på hold med folk fra ens egen nationalitet, og ellers foregår det eksempelvis i nordiske, baltiske, tyske og franske grupper. Hele konferencen strækker sig faktisk over en periode på 14 dage, men en gruppe er der typisk kun i 2-3 dage ad gangen.

Dagene går med, at man er på rundtur og besøger de forskellige præsentationsstande. Her får man en detaljeret indsigt i alle produktgrupperne, og man er velkommen til at stille spørgsmål. Jeg får altid en masse ny viden med derfra, og man møder typisk kolleger i branchen og snakker om produkterne. Det er super hyggeligt.”

Hvad kunne man opleve på World of Solutions 2024?

”Milwaukee er en stor el-værktøjsleverandør, der har et meget bredt udvalg og spreder sig til mange brancher. På årets konference fik særligt de nye FORGE batterier fra Milwaukee rigtig meget opmærksomhed. Her får du et batteri, der er langt mere kraftigt og som har en noget højere effekt end de batterier, der er på markedet i dag. Faktisk har de nye batterier helt op til 50% mere energi, og de kan lades væsentligt hurtigere op i forhold til de ældre batterimodeller. Til blandt andet tømrerbranchen var der også nogle nye mindre og mere handy 12 volts produkter med en meget høj ydeevne trods størrelsen.

Milwaukee kom også med nogle nye og forbedrede MX FUEL produkter, som er højtydende batterimaskiner. Jeg har været så heldig, sammen med en gruppe andre forhandlere, at få præsenteret produkterne før lancering, så for mig var det ikke nyt. Men det var tydeligt at se, at lanceringen af de nye produkter skabte stor begejstring hos konferencens deltagere.

I år præsenterede Milwaukee desuden sikkerhedssko som et helt nyt produktområde, de har valgt at gå ind i. Det var på en måde en overraskende nyhed, men det er nok ikke et produkt, der har så meget relevans for os, da vi i forvejen har rigeligt med stærke leverandører inden for den produktgruppe.”

Hvilke nye Milwaukee produkter var I mest begejstrede for? Og hvordan kan disse være med til at skabe værdi for Carl Ras og 3Aktive?

”Det må helt sikkert være de nye FORGE batterier, som både lanceres på 18 volts- og MX FUEL platformen. De giver maskinerne en langt større ydeevne og længere driftstid sammenlignet med deres nuværende produkter.

”Jeg tror på, at Milwaukee kommer med et af de stærkeste batterier på markedet. Batteriet vil gøre det muligt at arbejde tæt på dobbelt så lang tid som i dag, fordi kunderne får en gevaldigt kortere ladningstid. Vi glæder os til at kunne hjælpe vores kunder mod en langt mere effektiv arbejdstid, og vores dygtige butikspersonale er altid klar til at rådgive og fortælle meget mere om alle fordelene ved de nye produkter.”

Hvad vil du anbefale til håndværkerne - baseret på World of Solutions i Stockholm?

”Jeg vil først og fremmest gerne fremhæve Milwaukees nye batterier, som har en betydeligt længere driftstid end deres forrige. Derudover er deres nye MX FUEL maskiner særligt interessante, fordi de også taler ind i den grønne omstilling. Maskinerne kører normalt på benzin, men nu kan man få dem som batteridrevne maskiner, så man blandt andet undgår en masse forurening.

Maskinerne har en større anskaffelsespris, men det vil være betalt hjem igen i løbet af 2-3 år, fordi man sparer en masse penge på benzinudgifterne i det lange løb. Samtidig kræver de minimale vedligeholdelsesudgifter, chancen for driftsstop er mindre og generelt set, er det nogle nye produkter, der virkelig giver noget attraktivt til kunderne. Bruger man i forvejen produkter fra Milwaukee, så vil jeg i hvert fald anbefale, at man overvejer at skifte over til deres nye FORGE batterier.

Derudover er det værd at bemærke, at Milwaukee i USA er lidt længere fremme på produktfronten. Mange af vores kunder følger dem tæt og spørger ofte, hvornår de kan købe produkterne i Europa. Det er lidt ærgerligt, at man ikke har valgt at lancere produkterne nogenlunde samtidigt, nu når Milwaukee bringer sådan nogle fede produkter ind i markedet - men så ved vi da, at vi har masser at se frem til!

Jeg glæder mig i hvert fald til næste års Milwaukee konference. Vi er allerede blevet inviteret med, og så må vi se, hvilken europæisk storby vi skal besøge næste gang.”

Carl Ras A/S
Mileparken 31
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70587114
P nummer: 1003175074

Kontaktperson

Carl Ras' Kundeservice
Kommunikationsansvarlig
+45 44 85 55 11 firmapost@carl-ras.dk

Send til en kollega

0.063