23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når alle enkeltdele tæller

Jesper Secher har udviklet et fleksibelt byggekoncept, der gør det muligt at bygge huse og tilbygninger effektivt og energivenligt.

Tekst af Mikkel Weber Sandahl


Til Secher Systemhus har han valgt at anvende Isolas dampspærre og tilhørende tape- og klæbesystem, hvilket giver tryghed for, at alle nye krav til UV-stråling, energiforbrug og i særdeleshed tæthed opfyldes.

Jesper Secher har taget springet fra at stå i spidsen for en almindelig tømrervirksomhed til udelukkende at producere og levere råhuse, som primært anvendes til lavenergi-byggerier. Han fortæller omkring skiftet:

- Grundlæggende ønskede jeg at udvikle en ny og nemmere måde at bygge på. I stedet for hele tiden at fylde oven på, når der kommer flere krav, så har jeg ønsket at skabe mit eget system, som gør det mere effektivt at bygge, og hvor selve systemet er skabt til at opfylde kommende krav, eksempelvis til UV-stråling, energiforbrug og i særdeleshed tæthed. Jeg har lagt vægt på enkelthed og effektivitet i alle byggefaser – ligesom man kan regne med håndværk i bedste kvalitet til den aftalte tid.

I dag har Secher Systemhus en række faste samarbejdspartnere, og det betyder, at virksomheden har den fornødne volumen til at understøtte en stabil produktion.

Tryghed i højsædet
Der er kommet flere krav til bygningers tæthed, og når der er blevet udført trykprøvning af færdigbyggede huse fra Secher Systemhus, så har resultaterne foreløbig ligget mellem 0,3 eller 0,4 liter pr. sekund pr. kvadratmeter, hvilket giver en god margen til de nuværende krav og faktisk også kommende krav. Men når man udvikler nye byggeløsninger, så er det naturligvis en proces, inden man er i mål, og her oplevede Jesper Secher en del udfordringer i forhold til dampspærrer.

- I starten brugte vi forskellige dampspærrer, som viste sig at være for ringe kvalitet – her oplevede vi for eksempel, at plastikken revnede under montagen. For et års tiden skiftede vi til Isolas PE-folie, og der har faktisk ikke været problemer siden. Samtidig har jeg taget det velkendte råd til mig om at bruge den samme system-leverandør på sine projekter, så ud over dampspærren, så anvender vi også Isolas folieklæber og tape, fortæller Jesper Secher og fortsætter:

- Isola har gennemprøvede produkter, og de har kunnet levere en kvalitet, der passer til vores forventninger. Vi har også brugt deres radonløsninger på enkelte konkrete projekter, og da det er et nyt område, så har jeg trukket meget på Isolas viden – de har i det hele taget været nemme at komme i kontakt med og rådgive om eventuelle udfordringer.

Isola
Vesterballevej 5
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31677963
P nummer: 1014770778

Kontaktperson

Michael Lindberg
Markedschef
+45 40366218 m.lindberg@isola-platon.dk

Send til en kollega

0.062