23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Clausen & Bosse skabte markant nedgang i vedligeholdelse

Det tyske trykkeri skabte en markant nedgang i deres vedligeholdelsesomkostninger via en opgradering af deres tidligere vakuumsystem. Systemets lamelvakuumpumper blev udskiftet med klovakuumpumper hvilket har reduceret driftsomkostningerne væsentligt

Trykkeriet Clausen & Bosse blev etableret i 1951 i den nordlige del af Friesland ved Leck. Firmaet udviklede sig hurtigt og havde i 1968 en printkapacitet på 45.000 paperbacks og 6.000 bøger med rygbind om dagen.
I dag er selskabet ejet af CPI Group og handler under navnet CPI Clausen & Bosse GmbH. Virksomheden beskæftiger 580 medarbejdere på fabrikken i Leck, hvilket gør den til en af de 100 største arbejdspladser i Slesvig-Holsten regionen. CPI Books er det største trykkeri selskaber i Europa, med i alt 17 trykkerier fordelt på syv lande, de beskæftiger i dag omkring 3000 medarbejdere.

I 2013 løb 40.000 tons papir igennem produktionen, og 87 millioner bøger blev produceret. Medarbejderne på fabrikken i Leck, er specielt stolte af de to Quantum ink-jet trykkemaskiner. Den første af de to maskiner var den største i Europa, da den blev bestilt i 2011.

Anlæg fra 1989
I 1989 installerede CPI Clausen & Bosse GmbH et centralt vakuum – og trykluftsystem med lamelvakuumpumper og kompressorer.
Det stod klart, at et centralt vakuum- og trykluftsystem kunne operere mere økonomisk end individuelle kompressorer, blæsere og vakuumpumper, som var koblet direkte til trykpresserne, og bearbejdningsmaskinerne.

Siden 1989 har det centrale luftsystem forsynet trykluft til flere pressere og vakuum til en række limhæftninger samt bogbindingsmaskiner. Vakuum bliver også brugt til at fastholde samt transporterer ark, mens trykluft bliver brugt til at adskille de enkelte sider.
På fabrikken i Leck er der opsat et ringkredsløb for vakuum og trykluft. Det sammenkobler det centrale luftsystem med de individuelle pressere og bearbejdningsmaskiner. Systemet forsyner hele trykkeriet med trykluft ved +600 mbar og vakuum ved -600 mbar, døgnet rundt i tremandskift.

Tid til fornyelse
I 2012 stod den tekniske direktør Rainer Ketelsen over for beslutningen om enten at udskifte de originale lamelvakuumpumper med lignende teknologi eller søge mod et nyere alternativ.
Både antallet af afbrydelser samt vedligeholdelsesomkostningerne var steget en del siden 1989.
Rainer Ketelsen kontaktede Busch’s vakuumspecialister, som anbefalede Mink klovakuumteknologi.
I modsætning til lamelvakuumpumperne - kommer der ingen slitage på de interne dele i hverken vakuum eller trykudgaven af Minken, da begge pumper er kontaktfrie.
Grundet den kontaktfrie drift er det ikke nødvendigt med driftsvæsker.

Udskiftningen
I 2012 blev en af de gamle lamelvakuumpumper erstattet af en ny Mink klovakuumpumpe - for at kunne evaluerer dens ydeevne, i forhold til lamelvakuumpumperne.
Her kunne Rainer Ketelsen konstatere, at Minken brugt mindre energi og leverede samme pumpehastighed. Yderligere var der ingen tab i ydeevnen på grund af slidte dele.
CPI Clausen & Bosse arbejder efter et strengt miljøsystem og arbejder i overensstemmelse med EMAS III. Der er Mink teknologien ideel til selskabets miljømæssige og kommercielle koncepter.

Rainer Ketelsen er tilfreds med den markante nedgang i vedligeholdelsesopgaver.
De originale lamelvakuumpumper og kompressorer krævede regelmæssig udskiftning af lameller, og skabte nedbrud på grund af pludselige fejl. Det gennemsnitlige antal driftstimer for både vakuum samt trykluft generatoren er 4.000 timer om året.
De nye Mink vakuumpumper og kompressorer kræver kun et årligt olieskift i gearkassen, ellers er de vedligeholdelsesfrie.
-De energieffektive og økonomiske Mink-pumper har reduceret driftsomkostningerne væsentligt, og på grund af det lavere energiforbrug, er CO2 emissionen også faldet betydeligt, udtaler Rainer Ketelsen.

Om klovakuumpumpen
Med Mink-klovakuumpumpen drejer to kløer i modsat retning inde i kabinettet. Takket være disse kløers udformning bliver luften eller gassen suget ind, komprimeret og udstødt.
Kløerne kommer ikke i kontakt med hinanden eller med cylinderhuset, hvori de roterer. Takket være den berøringsfri friktion optimeres den interne tætning og garanterer et konstant højt volumenflow.
Gearkassen sikrer nøjagtig synkronisering af kløerne. Mink-vakuumpumper drives af en motor i effektivitetsklasse IE2, som er direkte monteret, .
Mink-klovakuumpumper er specifikt udviklet til industrielle opgaver, hvor konstant vakuum, høje vakuumhastigheder og helt oliefri kompression er væsentlig.

Busch Vacuum Pumps and Systems er en af verdens største producenter af vakuumpumper, blæsere og kompressorer, og blev grundlags i 1963.

I dag har man 2.700 ansatte, fordelt på 40 lande.
Virksomheden har hovedkontor i Maulburg, Tyskland og produktionsanlæg i bla. Schweiz, Storbritannien, Korea og USA.

For at læse hele artiklen
Tryk her Teknisk Nyt

Vil du vide mere om CPI books eller Busch Vakuumteknik se her
klik her CPI Books
Busch Vakuumteknik

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.063