23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hop med på den elektriske vogn - Rene transporttanker fra Løwener – også for 100 år siden

El-transportere fra Løwener er både en god og en gammel nyhed. Løwener havde allerede i perioden omkring 1. verdenskrig sat sig solidt på det elektriske transportmarked i Danmark. Miljøvenlig, støjsvag og praktisk transport går aldrig af mode!

Elektrisk post- og pakkeudbringning déngang
Løweners første leverancer af eltransportere fandt sted i 1911, hvor vi leverede køretøjer af det tyske fabrikat Hansa-Lloyd Werke til det danske postvæsen. Det blev til i alt ca. 14 vogne, som hver kunne køre op til 80 km om dagen og fragte mellem 250-800 kg alt efter modellen. Så kom 1. verdenskrig, og først i 1918 var postvæsenet igen klar til at udvide vognparken. Løwener blev igen den foretrukne leverandør – denne gang med køretøjer fra tyske Elitewagen i Berlin, som var populær hos det tyske postvæsen. Postvæsenets flåde af elkøretøjer var på sit højeste i 1922 – hele 69 vogne.

Det er den rene tanke der tæller ..
Praktisk, støjfri og ren kørsel er stadigvæk dét, som er motivationsfaktoren, når valget falder på en eldrevet løsning. Løwener tilbyder i dag elektriske minitransportere fra franske Goupil, hvor kunden har frit valg mellem 25 forskellige opbygninger – alt efter formålet, for eksempel: Affaldsindsamling, renholdelse, vanding, højtryksrensning, kørsel med mad-/drikkevarer, som skal holdes kolde eller varme, bagagetransport i lufthavne, intern transport i lagerhaller … Der er stort set ubegrænsede muligheder, og netop denne fleksibilitet er én af de vigtigste styrker ved en Goupil. For 100 år siden var der ikke så meget at vælge imellem, men ”den rene tanke” var jo god i sig selv!

En fiks og stærk lille én med superbatterier
Goupil leveres med batterier, som kan modstå intensiv brug op til 120 km pr. dag, den transporterer op til 700 kg og klarer en påhængsbelastning på op til 3 tons. Køretøjet fås i to størrelser, hvor den mindste kun måler 1,1 m i bredden og har en venderadius på 3 m.

Datidens person-elektromobiler – blot til lyst
Privatkørsel var et kapitel for sig. De få, som havde adgang og midler til såkaldt ”lystkørsel”, foretrak en eldrevet bil frem for en benzindrevet af hensyn til det langt lavere niveau af støj, røg og møg… Det forlyder af Opfindelsernes Bog fra 1923, at ”elektromobiler var så enkle at betjene, at selv kvinder og børn kunne køre dem”. Løwener, der altid har været med, hvor tingene sker, kastede sig selvfølgelig også ud i import og salg af amerikanske person-elektromobiler. Det var i 1919. Det private marked var ikke så hurtigt, eftersom kundepotentialet nu engang var ret begrænset. Men solgt blev de da - de 50 stk. importerede elektromobiler, så samfundsborgere med tegnebogen ”på rette sted” kunne få sig noget lyst- og søndagskørsel!

Goupil forener det nyttige med det behagelige
Selvom Goupil udelukkende er et arbejdsredskab til erhvervsmæssig brug, så er den bestemt ganske fornøjelig at køre i. Den støjer og sviner ikke. Selv den mindste model (G3) har plads til to personer på forsædet. Det skal dog bemærkes, at to ”king size” personer nok kommer til at sidde arm i arm! Men dét er der jo råd for – nemlig den større G5-model. Hos Sønderborg kommune for eksempel har man anskaffet en Goupil G3 til tømning af affaldsspande i Sønderborgs indre by. Den lever op til kommunens forventninger, eftersom den bl.a. er let at manøvrere rundt i kringlede og smalle passager og således falder naturligt og elegant ind i gadebilledet.

Vil du have en prøvetur?
Der er absolut god fornuft i at prøve en tur i en Goupil, inden der træffes beslutning om køb.
Hvis en Goupil kunne være noget for dig, kontakter du os og bestiller en uforpligtende prøvetur. Så kommer vi til dig med køretøjet!

Kontakt vores ekspert Henning Stampe direkte på mobil nr. 40 643 010 eller via mail på hs@loewener.dk. Du kan også læse mere på vores hjemmeside www.loewener.dk

Løwener A/S
Smedeland 2
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21582387
P nummer: 1003120068

Send til en kollega

0.063