23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tag et tilstandstjek – der er tit meget at hente

Mange husejere går rundt og tænker, at deres hus er fint isoleret. Det er dog langt fra tilfældet for alle, og der kan være mange penge at spare, selv ved en moderat investering.

Efter energikriserne i 1970’erne lærte mange danske husejere, at der var penge i at isolere deres huse. Blandt andet derfor er der nok mange, som tænker, at efterisolering ikke er noget, man skal tænke mere over foreløbigt.

En nylig undersøgelse fra Dansk Byggeri viser da også, at 9 ud af 10 husejere tror, at deres hus ikke trænger til energiforbedringer. Den dårlige nyhed er bare, at det ikke er tilfældet, da næsten halvdelen af de danske huse har et energimærke, der er dårligere end D.

Energimærkning betyder noget for hussalg
Og det er dårligt nyt for pengepungen. Både når det kommer til energiregningen, men også et eventuelt hussalg. Det sidstnævnte blev påvist tidligere i år med udgivelsen ”Sammenhæng mellem energimærkning og salgspris”, som blev udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet.

Forskerne fandt, at huse med et højt placeret energimærke havde en højere kvadratmeterpris i 2011 og 2012. Samtidigt påviste de, at energimærkningen har en selvstændig rolle for salgsprisen målt på kvadratmeter, selvom der tages forbehold for regionale forskelle som fx boligens varmeforsyning og tidspunktet for opførelse af huset.

Indtast din adresse og få supertips
Som et led i den nye landsdækkende kampagne fra ROCKWOOL kan boligejere lave et tjek af deres boligs energitilstand på Rockwool.dk/tilstandstjek. Alt hvad du behøver, er at indtaste din adresse, så får du en vejledning til, hvordan din bolig kan energiforbedres.

Du har sikkert allerede set reklamen fra ROCKWOOL i tv eller set banneret på nettet. Gennemgående for reklamerne er pigen, der spørger sin far, hvorfor deres hus ikke skal have superkræfter som naboens. Du kan læse mere om, hvordan dit hus kan få superkræfter på rockwool.dk.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719
P nummer: 1003070002

Send til en kollega

0.064