23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lær svejsning på den virtuelle måde - - på med hjelmen, fat pistolen og tryk ”svejs”

Virtuel svejsning er en ny og genial måde at lære på – ikke mindst for unge mennesker, som typisk har stor glæde og fornøjelse af avancerede computerspil.

Lær uden at bruge materiale, strøm og gas
Det virtuelle system går ud på, at eleven lærer at svejse under realistiske forhold - med en ergonomisk svejsepistol, svejsehjelm, typiske arbejdsemner og indstillelige svejseparametre.
I den virkelige verden skal eleven bruge betydelige mængder af gas, strøm, svejsetråd m.v. i træningsforløbet, der foregår i et ikke ufarligt arbejdsmiljø med en lysbue, der overstiger 2000oC. Så der er selvfølgelig ikke plads til individuelle eksperimenter og prøven sig frem på egen hånd for den enkelte elev.

Læreplads med PC, skærm og pistol
Der er behov for et alternativt system, således at der er to måder at lære svejsning på – den konventionelle og den virtuelle. Det virtuelle alternativ er attraktivt for nutidens unge, som typisk er ét med alt, der er digitalt og PC-baseret.
Den fysiske læreplads består i al sin enkelhed af en pistol, et emne, en PC og en skærm. Både lysbue og svejsesøm er virtuelle. Selv støjen, der opstår i forbindelse med sømmen, er virtuel.

Undervisning trin for trin
Man vælger den svejsning og den sværhedsgrad, man ønsker, i softwaren.
Vælger man f.eks. en stående kantsøm, kan det første trin være en vurdering af elevens evne til at føre pistolen med korrekt og konstant hastighed. Herefter får man en vurdering af hastighed og pistolvinkel efterfulgt af en vurdering af hastighed, pistolvinkel og udstik. Der er med andre ord tale om en trinvis opbygning af de grundlæggende elementer, der indgår i god svejseteknik. Herefter tager eleven hjelmen på, fatter pistolen og svejser hen ad kantsømmen.
Alle pistolbevægelser, ændring af vinkler og udstik bliver registreret af et magnetfelt. Oplysningerne bliver gemt i softwaren og vil efter endt svejsning give et antal point.

Man kan således - uden omkostninger til gas, strøm og tilsatsmaterialer - tage de første skridt ind i lysbuens forunderlige verden.

Kontakt Løwener for nærmere information ved saglskonsulent Erik E. Jørgensen, mobil nr. 40 643 030, e-mail: eej@loewener.dk eller se mere på vores hjemmeside www.loewener.dk

Løwener A/S
Smedeland 2
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21582387
P nummer: 1003120068

Send til en kollega

0.062