23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Videoguide: Sådan laver du LCA-beregninger med DesignLCA

DesignLCA er netop frigivet som gratis plugin til Archicad, Se en ny video, der viser dig hele projekt-workflowet.

2023 bliver LCA-beregninger obligatoriske for al nybyggeri. Er du rådgiver og ønsker du allerede i de tidlige en indikation af, om dit projekt ligger over eller den kommende LCA-grænseværdi, er DesignLCA, der er en BIM-baseret LCA-beregner, måske det rette redskab for dig.  

DesignLCA er netop lanceret som et gratis plugin til Archicad, hvilket betyder, at du kan lave LCA-beregningen direkte i BIM-programmet uden brug af et regneark.

Ny video viser workflowet for DesignLCA
På Graphisoft Center Danmarks YouTube-kanal finder du en ny videoguide, der fører dig gennem hele workflowet i DesignLCA.  Du ser hele processen fra den tomme fil, hvor vi modellerer en lille bygning fra bunden og tilfører materialer. Du lærer, hvordan du kan simulere CO2e-udledningen fra energien til bygningens drift (opvarmning, ventilation, kølen, etc.) og CO2e-aftrykket fra dine valgte byggematerialer.

Det hele sker direkte i Archicad med DesignLCA som plugin og den danske lokalisering, hvor templaten indeholder en række generiske byggematerialer og opsætning af energi-beregningen.  

Du finder videoen her → 

LÆS OGSÅ: DesignLCA lanceres som plugin til Archicad …

Bliv klogere på DesignLCA og LCA i samarbejde med Arkitektforeningen
DesignLCA er udviklet af GRAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Lendager, der tester og kvalificerer LCA-beregneren. Torsdag d. 17. november mellem 16 og 18 afholder GRAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Akademisk Arkitektforening og Lendager gratis gå-hjem-møde om de kommende LCA-krav og DesignLCA.

Thomas Graabæk, arkitekt MAA og indehaver af GRAPHISOFT Center Danmark, gennemgår de kommende LCA-krav og den opdaterede udgave af DesignLCA, mens Jørn Kiesslinger, teamleder for bæredygtighedsledelse hos Lendager, fortæller om deres arbejde med DesignLCA.

 Du tilmelder dig her →  

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.062