23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bella 1 forventes færdiggjort ved årsskiftet

Bella 1 er et stort og komplekst byggeri, som forventes færdiggjort ved årsskiftet 2022-2023, med Føtex og Netto i stueetagen, gode boliger i etageområderne, og fællesområde med integreret indendørs multibane.

Projektleder Wolfgang Fitzau fra Contiga A/S Danmark fortæller:

– Bella 1 er et stort og komplekst, spændende byggeri, med en lidt femkantet form i grundplanet, og et 12-etagers tårn med smuk, sandfarvet teglstensfacade. Disse facader udføres på en speciel måde, hvor teglstenene ikke er pålimet, men derimod leveres som bagstøbte sandwich-betonelementer, hvor teglen er indstøbt i selve formen, hos Contiga.

– Denne proces er forløbet rigtig godt, faktisk bedre end forventet, og helt uden reklamationer af nogen art, fastslår projektleder Wolfgang Fitzau.

– Montagen er foregået siden slutningen af februar 2022, og vi er p.t. (sept. 2022) omkring to tredjedele i mål. Montagen forventes færdiggjort til årsskiftet.

Første Contiga-projekt med bagstøbt tegl på sandwich-elementerne

– Byggeriets størrelse i sig selv er udfordrende, fortæller projektleder Wolfgang Fitzau. – Bella 1 er en kompleks blanding af boliger og erhverv, og vi havde 2 tårnkraner og mange folk i gang på begrænset plads under monteringsarbejdet. Det er vores første projekt med bagstøbte tegl på sandwich-betonelementer. Almindeligvis limer vi teglen på, eller bruger matricer som sidste led i støbeprocessen. Men her begynder vi med teglstenene, og støber så facaderne på dem. Det resulterer i meget flotte, og samtidig holdbare, facader.

Contiga har til dette projekt leveret og monteret:

– Til Bella 1 har Contiga i runde tal leveret 30.000 m2 betonvægge, 5.000 m2 letbetonvægge, 2.000 m2 sandwich-vægge, 300 m2 TT-dragere, som er specielle industridæk, 25.000 m2 huldæk, samt søjler og bjælker. Bygherre er Solstra/Bellakvarteret, og Praksis Arkitekter har tegnet byggeriet.
Totalentreprenør er V8 Construction, og MOE er rådgivende ingeniør på projektet.

Bella 1 er en stor karré med boliger, fællesafdeling, sportshal, Netto, Føtex, apotek og andre butikker. Contiga leverer det komplette råhussystem inklusive sandwichelementer til tårndelen.

Heidelberg Materials Precast Denmark A/S
Mads Clausens Vej 58
6360 Tinglev
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33255047

Kontaktperson

NJN
Nicolaus Jermiin Nissen
+45 23440426 njn@promarko.dk

Send til en kollega

0.078