23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Opnå energibesparelser med moderne ventiler

Kontrol af flow eller delta-T-styring sparer på varmen.

Danmark skal spare på varmen! Ikke mindst i kommunerne, hvor temperaturen inden døre er sænket til 19 °C. Men faktisk kan der også tjenes store besparelser på varmeforbruget ved at få bedre kontrol over, hvordan det varme vand fordeler sig i bygningens varmeanlæg.

Udnyt varmen optimalt i dit anlæg
Der er for eksempel besparelser i at sikre, at varmevekslere, spiraler m.m. ikke får mere varmt vand, end de kan nå at udnytte energien. Det har Belimo forskellige typer ventiler, der kan hjælpe med. Det handler nemlig ikke om pumpekraft, men om at ventilerne er aktive og reagerer ud fra behovet. ”Der er meget varme og energi at vinde, hvis man kan styre vandet,” mener Belimo Danmarks direktør Ole Fornill, ”så man udnytter varmen optimalt og ikke sender varmt fjernvarmevand tilbage i systemet.”

Spar varme ved at kontrollere flowet
Belimos flowventiler kan indstilles til et maximalt flow. Det betyder, at du kan styre, hvor meget vand, der må løbe igennem – så der ikke pumpes mere vand ind, end varmevekslerne kan bruge. Og så der ikke løber for meget vand i nogle sektioner af varmeanlægget, mens andre sektioner får for lidt. Det giver en bedre kontrol over anlægget og sørger både for, at der reelt kommer varme derhen, hvor varmen skal være – og for at varmeenergien bliver udnyttet fuldt ud i varmevekslerne.

Delta-T-styring af varmeforbruget
Belimo leverer også de lidt mere avancerede energiventiler. De kan regulere ud fra den ønskede effekt. Energiventilerne måler temperaturen ved fremløb og returløb i varmesystemet og kan regulere vandmængderne efter, at denne temperaturforskel (delta-T) er, som det er ønsket. Det giver fuld udnyttelse af varmeenergien – varmevekslerne får præcis den mængde varme fra vandet, de skal have for at holde temperaturen. Den nyeste energiventil fra Belimo er endda så præcis i sin termiske energimåling, at den er MID-godkendt. Det betyder, at det faktisk er muligt at registrere og afregne varmeforbruget ud fra de data, der kommer fra ventilen.

Mulighed for optimering med flere besparelser
Både flow- og energiventiler integreres nemt i bygningsstyringssystemerne via de gængse bus-protokoller BACnet, Modbus og MP-Bus, så det er muligt at have overblik over driften – og finde muligheder for at optimere varmeforbruget yderligere.

”Belimo har leveret energiventiler i 12 år – med succes,” understreger Ole Fornill, ”så vi har mange og gode erfaringer med det. Vi ved det virker,” slutter han.

Læs bl.a. om hvordan moderne ventiler hjalp et tysk hospital til markante energibesparelser på belimo.dk.

 

 

Belimo A/S
Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16509507
P nummer: 1001111141

Kontaktperson

OF
Ole Fornill
Direktør
of@belimo.dk

Send til en kollega

0.063