23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Facademaling i et eller to lag?

Facademalingen, som bygningen på billedet får påført, dækker virkelig godt i første lag. Dog skal der stadig påføres 2 lag jf. vejledningen. Og mørke farver kræver særlig opmærksomhed.

Bygningen på billedet males med en helmat antracitgrå silikoneharpiksmaling, Alfix DuraDec 8000 SR, som er udviklet og produceret i Kolding. For at opnå optimal beskyttelse mod alger og begroninger, er facademalingen silikoneharpiksbaseret. Det gør den vandafvisende og åndbar, så facaden holdes tør. Det er en populær egenskab i det omskiftelige danske klima.

Opmærksom på mørke farver
Vidste du? Der er store temperaturforskelle på en lys og mørk facade – vær derfor varsom med mørke farver, hvis der er isolering direkte bag pudslaget. Dette er ikke tilfældet på bygningen her, og derfor er det helt fint at anvende en mørk farve. 

Vær også opmærksom på, at mørke farver kræver særlig opmærksomhed for at undgå striber, når du maler. Hver flade skal derfor færdiggøres i en arbejdsgang for at undgå synlige overlap. Se hvordan i denne video: Maling med Alfix DuraDec 8000 SR i mørke farver - YouTube

Det ældre murværk er forstærket med dansk facadepuds
Under malingen er facaden forstærket med en hæfte- og tyndpuds, som er fiberforstærket og derfor velegnet til det ældre murværk, som er underlag for pudsen. Det er et klassisk dansk pudsprodukt, som bruges på mange byggepladser landet over, en Alfix DuraPuds 710.

Du kan læse mere i Alfix's vejledninger om facadepuds og -maling.

Alfix A/S
H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76443815
P nummer: 1002490974

Kontaktperson

MKH
Mette Kehlet Høy
Marketing projektleder
mkh@alfix.dk

Send til en kollega

0.093