23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En skræddersyet LAR-løsning til at beskytte byens nye træer

Med flere nye LAR-løsninger i Aalestrup får Vesthimmerlands Kommune bugt med mere end regnvand. Ved at udlægge Deko-drain fra Lithomex har Aalestrup fået en belægningen, der bliver hvor den skal – og beskytter byens træer mod skader fra påkørsler.

Slut med løse sten, der spredes for alle vinde

Ødelagte trærødder, tomme plantehuller og løse sten, der endte i både byens butikker og borgernes bildæk – sådan lød udfordringen for Vesthimmerland Kommune, der i 2021 havde fuget med et løst stenmateriale i Aalestrup, omkring en række af nye træer i indre by. For med træerne placeret ud til byens centrale indkøbsgade, blev belægningen hurtigt udfordret af bilpåkørsler og de løse sten spredt for alle vinde af fodgængertrafikken fra byens handlende.

For at give de nye træer bedre vilkår, blev løsningen derfor et Deko-drain fra Lithomex, som forstærker belægningen og holder stenene på plads. Det giver både bedre støtte til trærødderne, der får mere beskyttelse og masser af vand – færre gener for byens butikker, som ikke længere skal bugte med løse sten udefra – øget sikkerhed for borgerne, der ikke længere risikerer at køre i de tomme træhuller – og helt generelt mindre vedligehold for kommunens medarbejdere, som ikke skal bruge tid på at fjerne små sten fra gader og stræder, genopfylde belægninger og give træerne vand.

En skræddersyet farveblanding til byens blandede klinker

Da ingen granitskærver i det tilgængelige sortiment passede helt ind i stilen med byens farvede klinker, blev løsningen til Vesthimmerlands Kommune et skræddersyet stenmix i varierende, rødlige toner – et mix, der sidenhen er blevet en fast del af Lithomex’ stenblandinger og har fået navnet ’Als’.

Fra Anders Hansen hos Vesthimmerland Kommune lyder der også, ”Vi er glade for at, vi sammen har fundet en løsning, der holder belægningen godt på plads. Træerne får den vand, de har brug for, og det er blevet nemmere for os at vedligeholde. Lithomex har været inde over projektet lige fra begyndelsen, og vi er meget tilfredse med det farvevalg og den løsning, vi har fundet frem til. Stenblandingen passer rigtig godt til klinkerne”.

Har I en lignende udfordring i jeres by, som I går og kæmper med?

Så tøv ikke med at tage fat i Lithomex’ kyndige specialister. Jo tidligere i tager kontakt, jo bedre kan vi rådgive jer, så I får den helt rigtige løsning til jeres projekt.

Lithomex A/S
Lervejdal 14 D
8740 Brædstrup
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37394874
P nummer: 1021088338

Kontaktperson

Anders Roed
Salgsdirektør
+45 93633180 aro@lithomex.dk

Send til en kollega

0.078