23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra Corona til hverdag i 5. klasse

Coronaen har flyttet meget over de seneste to år. Også i landets skoler. Indeklimaet halter fortsat, Covid eller ej, og fordelene ved en udvendig solafskærmning bliver stadig ofte overset i den sammenhæng.

For eleverne bliver ganske enkelt hurtigere og bedre til at løse opgaver, når en række indeklimafaktorer som akustik, lavere CO2 i klasselokalerne og rimelige temperaturer er på plads.

Det understreges endnu en gang i en evidensbaseret 2021-rapport fra DTU med støtte fra Realdania.

En faktor, som derimod fortsat delvis overses i den sammenhæng, er effekten af en gennemtænkt solafskærmning.

For når det bl.a. tilrådes, at man bør undgå blænding fra vinduer og høj solbelastning, så er det nærliggende at pege både på en indvendig solafskærmning, der forhindrer blænding og afbøder solens skarpe lys, og ikke mindst fremhæve en solafskærmning monteret på ydersiden af bygningen.

Her er fokus fortsat uskarpt i tidens debat.

Fordi solafskærmning nok er et mindre, men også vigtigt bidrag til det grønne byggeri og bedre indemiljø, og fordi den udvendige version er klart mest effektiv. Den reducerer energiforbruget med op til 30 %, forhindrer overophedning og medvirker generelt til at forbedre indeklimaet.

Ikke mindst på vores nordlige breddegrader i vores mange bygninger med store glaspartier eller i de tætte lavenergihuse.

Få et overblik i rapporten og en status på indeklimaet i landets skoler anno 2022 her

Blendex A/S
Grusbakken 1-3
2820 Gentofte
Gentofte Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12478097
P nummer: 1000392510

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61122050 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.063