23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Celsa sænker klimaaftryk hos verdensmester i bæredygtighed

Christian Hansen A/S, der er kåret til verdens mest bæredygtige biotech-virksomhed, øger sin CO2-besparelse med 10 tons på ny domiciludvidelse med armering fra Celsa Steel Service.

Udvidelsen af den globale bioscience-virksomheds hovedkontor i Hørsholm får nu tilskrevet en uventet CO2-besparelse på 10 tons CO2. Besparelsen skyldes vores nye EPD fra september måned, der dokumenterer en lavere CO2-udledning på armeringen til byggeriet end tidligere dokumenteret. Dermed kan verdensmesteren i bæredygtighed skrive en ekstra og uventet CO2-besparelse på 10 tons CO2 på klimaregnskabet for udvidelsen af sit hovedkontor i Hørsholm.

 Vores nye og forbedrede miljøvaredeklaration er gældende fra 22/9. Det betyder en dokumenteret CO2-besparelse på 37% i forhold til LCA Bygs branchestandard, da hvert ton armering fra Celsa ifølge ny EPD kun udleder 425 kg CO2 per ton.

 Det er Per Aarsleff A/S, der er entreprenør på byggeriet og som modtager den sidste armering på byggepladsen i medio 2022.

 Domiciludvidelsen er certificeret til DGNB Sølv. Og netop DGNB-byggerier er et strategisk fokus for Celsa Danmarks adm. Direktør Magnus Lundgren. Chr.Hansens byggeri er et godt eksempel på, hvordan klimavenlig armering kan forbedre CO2-tallene i fremtidens nybyggeri indenfor erhvervs- og industribyggeri, siger direktøren.

”Med flere DGNB-byggerier på tegnebrættet i Danmark og nye byggekrav om max CO2 på vej fra 2023, er vores nye EPD ganske simpelt adgangsbilletten til flere projekter. Vores tidligere EPD, der dokumenterede et i forvejen lavt CO2-aftryk på 473 kg CO2 pr tons, har allerede gjort Celsa markedsledende på bæredygtig armering i Europa – med det nye tal på 425 kg CO2/tons er Celsa et skridt foran, når de nye byggekrav indføres i Danmark. Det er helt efter strategien”, siger Magnus Lundgren.

CO2-reduktionen for vores armering skyldes kontinuerlige forbedringer hos Celsa Nordic på fabrikken i Mo i Rana i Norge. Her transformeres det meste af Norges metalskrot til armeringstål.

Ifølge udbudsmaterialet til Chr. Hansens domiciludvidelse, skulle CO2-udledning pr. ton armeringsstål være under 500 kg CO2/tons. Det slår Celsa Steel Service med sin nye EPD nu med hele 75 kg CO2/ton.

Find Celsas EPD her.

Celsa Steel Service A/S
Frodebjergvej 6
3650 Ølstykke
Egedal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32988210
P nummer: 1001698484

Kontaktperson

Send til en kollega

0.109