23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtigt design og æstetisk integration af indeklima

DAMPA, der er kendt verden over for sine nedhængte metalloftsløsninger, sætter fokus på den lange levetid for stål og aluminium.

I DAMPA arbejder man ud fra holdningen om, at fremtiden afhænger af de handlinger, som man foretager sig her og nu. Derfor sætter virksomheden fokus på regenerativt design og genavendeligheden ved både råmaterialerne og det færdige loftsystem. 

Når man vælger en DAMPA-løsning er man derfor sikker på, at det indbefatter fokus på miljømæssige tiltag. Det er virksomhedens miljøvaredeklarationer (EDP'er) et bevis på, hvor det kan ses, hvordan der tilføres miljømæssig værdi til både byggeriets proces og det færdige resultat. EDP'erne er også med til at sikre, at DAMPAs akustikløsninger kan benyttes i certificerede byggerier såsom DGNB, LEED og BREEAM. 

Læs meget mere om DAMPA's EPD’er her.

Materialerne skaber de bæredygtige DAMPA-løsninger 

Metal er et tungt materiale at udvinde, men når det først er udvundet, så kan det genanvendes igen og igen og igen. For DAMPA betyder det, at deres loft- og vægløsninger kan genanvendes tæt på 100% og blive til et nyt produkt, hvilket giver en kæmpe ressourcebesparelse.

Det er dog ikke kun råvarerne, der kan genanvendes. DAMPAs akustikløsninger har pga metallets holdbarhed en levetid på over 50 år, så det er muligt at nedtage hele loftet og genbruge dem i et andet projekt, og på den måde spare på ressourcerne til produktion af helt nye løsninger - dette til gavn for både totaløkonomien og jordens ressourcer. 

Det er stadig muligt i dag at finde lofter, som DAMPA har leveret lofter til tilbage i 1950'erne. Disse akustik lofter bidrager den dag i dag stadig til det gode indeklima med let adgang til vedligeholdelse over loftet. Kravene til akustikken har dog ændret sig over tiden, men dette har den fynske virksomhed let løst ved at ændre i mængden af akustikfilt samt ved implementering af deres nye vægpaneler DAMPA® Silent Board

Partnerskaber bidrager til lavere energiforbrug 

Gennem partnerskaber sikrer DAMPA at den bæredygtige linje holdes gennem hele loftløsningen. Med forskellige samarbejdspartnere i baghånden sikrer DAMPA at der er tæt på ubegrænsede muligheder for energirigtige integrationer, der samtidig bakker op om rummets æstetik og design. 

DAMPA samarbejder bl.a. med TechoKlima omkring deres unikke DAMPA® Klimaloft, der både optimerer driftsbudgettet, indeklimaet og energiforbruget. Klimaloftet baserer varmen på den individuelle persons strålevarme, som loftet modtager og derigennem temperaturreguleres, så varmen eller kulden tilpasses til den enkelte person. 

Herudover er derogså integrationsmuligheder såsom diffus ventilation og energirigtig LED-lys, som bl.a. Borgernes Hus i Odense valgte til deres specialdesignede løsning med guld-panellofter. 

Læs mere om de mange forskellige integrationsmuligheder på DAMPAs hjemmeside. 

DAMPA ApS
Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16045489
P nummer: 1001024045

Send til en kollega

0.047