23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Imponerende konstruktion vækker begejstring i Tønder

Det er endnu ikke blevet til en officiel indvielse af cirkelbroen og træpromenaden ved Mølledammen i Tønder. Byens borgere og turister har dog allerede taget det nye vartegn til sig, hvor besøgende kan "gå på vandet".

Den imponerende egestræskonstruktion pryder horisonten, og aktiviteten hen over vintermånederne vidner om, at Tønders borgere og turister er begejstrede for byens nye vartegn. 

På grund af coronarestriktioner har en officiel indvielse af træpromenaden og cirkelbroen ved Mølledammen endnu ikke fundet sted, men det har ikke været en hindring for brugerne. Der findes ingen officielle tal for anvendelsen, men ifølge Ulrik Pedersen, kommunikationskonsulent ved Tøndermarsk Inititativet, har der været høj aktivitet fra starten.

"Lige fra konstruktionen stod færdig  er cirkelbroen og træpromenaden blevet brugt flittigt", siger Ulrik Pedersen.

Den enestående cirkelbro over Mølledammen giver oplevelsen af at svæve over vandet og skal give besøgende og borgere en opsigtsvækkende velkomst til Tønder. Uretek var underleverandør til projektet og stod for at installere 160 ScrewFast Skruepæle®, der bærer broen og promenaden. Pælene måler fra 6 meter og helt op til 17 meter.

Da der er ældre bygninger langs Skulpturhaven har det været vigtigt for Tønder Kommune at vælge en løsning som ikke gav vibrationer og kunne medføre skader på nærliggende bygninger. Under hele processen har der været målt på flere bygninger, og målingerne bekræftede, at installeringen er foregået vibrationsfrit.

"Resultatet er virkelig betagende, og vi er stolte over at bidrage til projektet, der vil være til glæde og gavn for Tønders borgere og turister i mange år frem", siger Kent Steffensen, direktør i Uretek.

Promenaden og broen stod klar i november 2020, og arbejdet med byrum og klimatilpasning i Tønder Midtby er et af de seks indsatsområder i Tøndermarsk Initiativet, der har til formål at gøre området endnu mere attraktivt at besøge, arbejde og bo i.

"Jeg har mødt mange Tønder-borgere, som går en tur på promenaden, og alle synes, det er blevet rigtig flot. Jeg har også mødt turister, som synes at vores område, træpromenaden og vores natur er rigtig flot, og den skal vi være stolte af," udtaler Knud Erich Jensen, som er nabo til projektet.

Se mere om projektet

Uretek
Tværvejen 6
5580 Nørre Aaby
Middelfart Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21243787

Send til en kollega

0.156