23948sdkhjf

To projekter på mere end en halv milliard indviet på to dage

| Medlemsnyhed | Indrykket af ELINDCO A/S

Det har været en historisk uge for ELINDCO. Med indvielsen af Skolen i Bymidten og indvielsen af Nordfløjen på Rigshospitalet har virksomheden i Jyllinge nu overrakt Helsingør Kommune og Region Hovedstaden to færdige byggerier.

På blot 18 måneder har ELINDCO gennemført ombygning og udvidelse af Skolen i Bymidten i Helsingør på i alt 14.000 m2. Projektet er på 270 mio.kr og har været ELINDCOs største sag til dato.
Med en renovering af 6 eksisterende bygninger - hvoraf de 5 er bevaringsværdige - og en nybygning bestående af 3 fritliggende huse, har det været halvandet års byggeri for fuld kraft.

Afdelingschef fra ELINDCO Poul B. Jørgensen har stået i spidsen for projektet, og han fremhæver det gode samarbejde på alle niveauer, en åben og ærlig dialog mellem bygherre og ELINDCOs byggeledelse samt en engageret holdindsats fra alle udførende, som de væsentligste årsager til, at det har kunnet lade sig gøre at bygge i så højt et tempo på trods af udfordringer med bytæthed, logistik og det faktum, at skolen har været i drift under hele forløbet.

“Vores metode i forhold til byggestyring har været synlighed, tilstedeværelse og kontinuerlig dialog med de forskellige faggrupper og interessenter på byggepladsen. Samtidig har Helsingør Kommune med sin faste projektleder på byggepladsen, været en tilgængelig bygherre, der har kunnet træffe hurtige beslutninger. Den direkte dialog i øjenhøjde har medvirket til, at vi ikke blot har løst dagens udfordring, men også fået ekstra information, så vi kunne forudse og planlægge os ud af de næste dage,” fortæller Poul B. Jørgensen.

Nordfløjen indviet med royalt islæt

På Rigshospitalets nye Nordfløj blev der med indvielsen i den forgangne uge også sat punktum for et andet omfattende projekt. Siden 2015 har ELINDCO udført apteringen af de mere end 2.110 rum med et samlet areal på 55.000 m2. og en entreprisesum på 265 mio. kr.
Hospitalsbyggerier og skolerenoveringer har historisk set været nogle af ELINDCOs kernekompetencer og vækstmotorer, og selvom Nordfløjen er et noget anderledes projekt end skoleprojektet i Helsingør, har personkontinuitet, kompetente styringskræfter og åben dialog været væsentlige årsager til det vellykkede projekt, som altså nu er til ende.

”Det har været byggeri i kæmpe-skala. Mange hænder har været involveret for at montere mere end 63.000 m2 gipsvægge, 80.000 loftsplader, 2 km fodlister og mere end 1800 døre for blot at nævne nogle få fakta. På trods af en lang byggeperiode er vi lykkedes med at fastholde projektteamet, og der har på de 5 år ikke været nøglepersons-udskiftninger på vores hold. Dertil kommer et konstruktivt og åbent samarbejde hele vejen rundt, men personkontinuiteten har helt sikkert været afgørende for, at projektet har kørt så effektivt, som det er tilfældet”, fortæller Christian Bay Dietz, afdelingsleder i ELINDCO.


Et kig mod de næste projekter

Med indvielser og dermed afslutninger af to så store projekter indenfor blot en uge, er det interessant at tage et kig i krystalkuglen og her fortæller administrerende direktør Steen Justesen, at der fortsat er hospitals- og sundhedsbyggeri i ELINDCOs ordrebog.

”Vi er så småt ved at gå i jorden på Helsingør Sundhedshus, som vi har projekteret gennem det sidste års tid og til sommer starter vi på Ny Psykiatri Bispebjerg, hvor vi har vundet lukning og komplettering. Vi er i dialogfasen på et par sager med tidlig inddragelse og har ellers fokus på at få flere boligrenoveringsopgaver hos bolig- og pensionsselskaberne, fortæller han. 

Kontakt

Adm. direktør Steen Justesen
mailto:sj@elindco.dk
Mobil: 2373 310


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ELINDCO A/S

Nordmarksvej 49
4040 Jyllinge
Danmark
ELINDCO A/S

Billeder & videoer

Ny idrætshal danner rammen om indvielsenSkolen i Bymidten, MultisalMultisalNyrenoveret SFO SFO på Skolen i BymidtenProduktionskøkken/MadskoleNordfløjenMosaik af Erik A. Frandsen på den ene af  Nordfløjens trapperImponerende trapperum på NordfløjenOperationsstue SengestueNordfløjenNordfløjenNordfløjen

Send til en kollega

0.141