23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det kan betale sig at fokusere på indeklima i bygninger

I Jyllands-Posten den 7 maj kunne man under overskriften ”Det gode indeklima er guld værd for virksomhederne” læse, at det kan være en rigtig god idé at tænke indeklima ind på samme måde som der tænkes i energi, når der bygges nyt eller renoveres.

Artiklen tager blandt andet afsæt i en ny undersøgelse, der er finansieret af Elforsk og er udgivet af Teknologisk Institut og DTU, som viser, at det hensigtsmæssige i at være langt mere opmærksom på indeklima i bygninger. 

Hvis man ser på produktivitet blandt medarbejdere, er argumenterne for at tænke indeklima ind særdeles gode – også når det skal gøres op i kroner og øre. Et godt indeklima med den rette temperatur, behageligt lys, god akustik og ren og tilstrækkeligt med luft, er således afgørende for hvor produktiv, man er. Dermed er etablering af et godt indeklima et forhold, som de fleste arbejdsgivere bør tænke ind, når kontorbygninger skal renoveres.

En vigtig pointe, når man taler indeklima i bygninger, er, at hvis man sørger for at tænke indeklimaet ind fra starten af byggeprocessen, så bliver det både langt lettere og langt billigere, end hvis man ønsker at optimere bygningen efterfølgende.

”Der mangler ikke materialer og viden i byggebranchen, men snarere et større fokus på at tænke indeklima ind i byggeriet, allerede når bygningen eller renoveringen er på tegnebrættet. Og når først et nybyggeri eller en renovering er færdig, og brugerne klager over dårligt indeklima og akustik, så er det dyrt at lave om på bygningen. Heldigvis er der med det stigende fokus på bæredygtighedscertificeringer også kommet mere fokus på trivslen hos de mennesker, der skal opholde sig i bygningen efter en renovering, eller når et nybyggeri står færdigt,” siger Klavs Eske, kommerciel direktør i Saint-Gobain Denmark.

Udover at sikre øget velvære og højere produktivitet, spiller indeklima også en rolle for en eventuel certificering af en bygning. Således er luftkvalitet et afgørende kriterie i en DGNB-certificering, som stadig flere bygherrer foretager.

Artiklen kan læses i Jyllands-Posten her: https://jyllands-posten.dk/premium/erhverv/erhvervsejendomme/ECE11348702/det-gode-indeklima-er-guld-vaerd-for-virksomhederne/

Saint-Gobain Denmark A/S, Isover
Østermarksvej 4
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59983016
P nummer: 1000301355

Send til en kollega

0.078