23948sdkhjf

Hjælp til indretning af demensvenlige plejeboliger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Statens Byggeforskningsinstitut

SBi-anvisningerne 259 og 263 om demensvenlige plejeboliger er revideret i nye udgaver

SBi-anvisninger om indretning af boliger til personer med demens er revideret i forhold til tidligere. 259’eren tager ”helikopter-perspektivet”, og 263’eren tager udgangspunkt i det nære og nærværende og går i dybden med baggrund, anbefalinger og eksempler.

SBi-anvisning 259
Anvisningen anbefaler, hvordan plejecentre og plejeboliger kan indrettes, så det øger trivslen hos beboere med demens og giver dem bedre mulighed for at klare sig mere selvstændigt i længere tid. Anvisningen giver i kort form overblik over de krav og anbefalinger, der er relevante at tage stilling til i de tidlige planlægningsfaser af plejecentre og plejeboliger.

SBi-anvisning 263
Denne anvisning uddyber anbefalingerne i anvisning 259 og giver dybere indsigt i demenssygdomme, de lovgivningsmæssige rammer for plejeboliger og anbefalinger til indretning. Anvisningen har et gennemgående fokus på emnerne hjemlighed, lys, at finde vej og kontakt til naturen, som har særlig betydning for trivslen for personer med demens. Anvisningen indeholder en lang række illustrationer og fotos af eksempler på løsninger.

Både kommunale og private bygherrer, rådgivere, plejepersonale og projekterende kan få gavn af anvisningerne, der er baseret på dansk og international forskning og erfaring.

SBi-anvisning 259, 2. udgave
Plejeboliger for personer med demens
- indledende spørgsmål
80 sider
224 kr. + moms og forsendelse

Bestil på SBI.DK/259

SBi-anvisning 263, 2. udgave
Plejeboliger for personer med demens
- detaljer og eksempler
117 sider
280 kr. + moms og forsendelse

Bestil på SBI.DK/263

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Statens Byggeforskningsinstitut

A.C. Meyers Vænge 15
2450 København SV
Danmark
Statens Byggeforskningsinstitut

Send til en kollega

0.138