23948sdkhjf

Byggerobotfirma genopstod efter konkurs: Nu er der nye investorer

Robotvirksomheden Kobots Company blev erklæret konkurs i slutningen af 2022, men i januar trådte en række medarbejdere til og overtog aktiviteterne.

Nu konsoliderer selskabet sig med en udvidelse af ejerkredsen. I alt fem nye investorer er indtrådt i ejerkredsen; heraf er to passive investorer. Medarbejderne ejer fortsat over 50 pct. af virksomheden. Derudover reinvesterer nuværende investorer. Det skriver Kobots i en pressemeddelelse.

- Det har været centralt for os i denne investeringsrunde – ud over at sikre virksomhedens kapitalgrundlag – at få videnstunge investorer ind i virksomhedens ledelse. Det har vi nu, og de bidrager med solid erfaring inden for byggeri, strategi og kommercialisering, siger CEO for Kobots Company, Christina Grigoriou Dalsgaard.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Kirsten Winther som ny formand. Hun har erfaring fra robotmiljøet og er formand for bestyrelsen hos Enabled Robotics.

Derudover består bestyrelsen af Christina Grigoriou Dalsgaard, CEO for Kobots Company, Ralf Astrup, tidligere medejer af Cabinplant, Christian Poulsen, mangeårig direktør for CP Byg, og Charlotte Hybschmann Jacobsen, ejer af Hybsch Connect Holding.

Kobots har udviklet skærerobotten Amigo til tømrervirksomheder. Robotten skærer automatisk plader ud fra de mål, som håndværkerne giver via en app.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.891