23948sdkhjf

Kranudlejning er knap så presset

Det går lige knap så hektisk for sig i kranudlejningsbranchen, men aktiviteten er stadig godt med, mener krandirektør, der nu etablerer ny afdeling i Vest

Mens landets største kranudlejer, Normas, netop har etableret sig i Hedensted, som det første sted i Vestdanmark, taler vi med adm. direktør Hans Holm om aktivitetsniveauet i branchen for udlejning af byggekraner:

- Når det gælder aktiviteterne i Normas, er der bredt betragtet ikke helt det samme pres på, som der var frem til midten af 2022. Der er stadig masser af aktivitet, men der er tale om det, man kan kalde en normalisering, siger han til Licitationen Byggeriets - Dagblad. 

Han tilføjer, at det specielle ved udlejning jo er, at de store anlægsprojekter ligger sådan lidt udenfor nummer, og ikke nødvendigvis afspejler den generelle tendens i samfundet.

- Der kræves stor kapacitet, når det gælder de store anlægsprojekter, og det er jo med til at holde aktiviteterne i gang, især når de ligger på tidspunkter, hvor dampen går en smule ud af den øvrige generelle aktivitet i branchen, siger han. 

Kranfirmaet Normas A/S har hovedafdeling i Greve syd for København, og har nu også en afdeling i Jylland. Virksomheden udlejer byggekraner i Danmark, og det foregår ifølge en pressemeddelelse nu også fra Hjulmagervej i den nordlige ende af Hedensted. Med en udlejningsflåde på godt 150 kraner er Normas A/S Danmarks førende kranudlejer. Og det sker faktisk også at man sælger en byggekran, selvom det er udlejning, der er langt den største del af aktiviteterne i virksomheden.

Denne position blev yderligere styrket, da firmaet for to år siden overtog udlejningsfirmaet Ajos’ kranafdeling, og antallet af udlejningskraner dermed voksede med 50 procent. Foruden godt et halvt hundrede byggekraner, overtog Normas også medarbejderstaben hos Ajos og tog hul på planlægningen af en afdeling også i Jylland.

På plads i Hedensted

- Efter at vi overtog kranafdelingen fra Ajos, fik vi kortvarigt mulighed for at disponere over nogle arealer i Vejle, hvorefter vi måtte flytte tingene rundt til forskellige lokationer. Det skal vi ikke længere, efter at vi købte en grund på godt 10.000 kvadratmeter i Hedensted. Her har vi nu opført en lagerhal og kontorfaciliteter, fortællere Normas A/S’ adm. direktør, Hans Holm.

I det daglige styrer servicechef Carsten Vad aktiviteterne i Hedensted-afdelingen, hvor han aktuelt har seks medarbejdere.

 - Mandskabet vil primært servicere vores kunder i Danmark Vest. Hedensted ligger rigtig godt i forhold til både Jylland og Fyn, og på Sjælland har vi jo hovedafdelingen i Greve, siger Hans Holm. Totalt har Normas A/S omkring 30 medarbejdere.

Fine gæster i virksomheden

Forleden var der besøg i kranfirmaet på Hjulmagervej. De to gæster kom ikke for at leje kraner, men for at byde Normas A/S velkommen. Det var nemlig Hedensteds borgmester, Ole Vind, og Hedensteds erhvervschef, Carsten Steffensen.

Når det gælder aktiviteterne i Normas, er der bredt betragtet ikke helt det samme pres på, som der var frem til midten af 2022. Der er stadig masser af aktivitet, men der er tale om en normalisering Hans Holm, adm. direktør, Normas.

- Vi er altid glade for at få nye virksomheder til kommunen. Det er jo ensbetydende med flere arbejdspladser, og nye virksomheder trækker flere virksomheder med sig. Jeg tror, at Normas vil være med til at sætte Hedensted på landkortet. De store kraner er jo imponerende og voldsomt grej, og jeg er sikker på, at det vil blive bemærket, at de store kraner til byggepladserne nu kommer fra Hedensted, siger borgmester Ole Vind.

Om udlejningsvirksomheden Normas

Normas A/S er del af JMM Group, som tillige består af maskinfirmaerne Johs. Møllers Maskiner A/S og Stemas A/S. Johs. Møllers Maskiner er dansk importør af Liebherr entreprenørmaskiner, og hos Normas er det også hovedsageligt kraner fra Liebherr, det gælder. Normas tager sig både af udlejning og service.  Normas har endnu ikke tal fra 2022, men i 2021 mere end fordoblede man resultatet fra 4,3 mio. kr. til 11,7 mio. kroner i 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangor & Nagels tidligere direktør lander ny toppost
Entreprenører kræver flere penge fra Femern A/S
Efter 30 år: Aarsleff er nu ude af Rusland
Her kommer nyt nærhospital og rygcenter: Sætter prisskilt på
Almen boligkæmpe udbyder rammeaftale til 400 millioner kroner
Dårligste resultat i 20 år: Østjysk entreprenør tror på markant fremgang
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.158