23948sdkhjf

274 danske virksomheder involveret i Femern

Stadig flere danske virksomheder er involveret i byggeriet af Femern-forbindelsen, viser opgørelse. Hvor stor økonomisk andel, danskerne tager, fremgår dog ikke

Flere og flere danske virksomheder kan skrive byggeriet af Femern Bælt-tunnelen til Tyskland på cv'et.

 I alt har nu 274 danske underleverandører fra hele landet hevet opgaver hjem på det omfattende tunnelprojekt. Det er 160 flere danske virksomheder i forhold til samme tid sidste år svarende til en stigning på 150 pct., oplyser Femern A/S i en pressemeddelelse.

Femern A/S har netop har opgjort det samlede antal af virksomheder tilknyttet byggeriet. I alt står 431 danske og udenlandske virksomheder noteret som underleverandører siden megaprojektet for alvor gik i gang i 2020. De 274 danske virksomheder tegner sig dermed for 64 pct. af de mange hundrede kontrakter.

Det fremgår dog ikke, hvor står en andel af kontraktsummerne på knap 30 mia. kr., der går til danske virksomheder. De største entreprenører er langt overvejende udenlandske selskaber.

Peaker de kommende år

Ifølge Femern A/S afspejler det stigende antal kontrakter, at aktiviteten på det store byggeprojekt er for opadgående, siger administrerende direktør i Femern A/S, Henrik Vincentsen.

- Vi forventer, at aktiviteterne på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen peaker i de kommende tre år. Det er her, selve tunnelen vil blive produceret og bygget. Det er også i den periode, at vi får brug for fleste hænder og dygtigste virksomheder, og det ser ud til, at danske virksomheder over hele landet står stærkt i konkurrencen, siger Henrik Vincentsen.

En af de virksomheder, der oplever Femern-byggeriet fylde godt i ordrebøgerne, er JMM Group i Vojens. Virksomhedens kranafdeling Normas Cranes A/S har kontrakt med entreprenørkonsortiet FLC om levering af blandt andet tårnkranerne til tunnelbyggepladsen ved Rødbyhavn. Stemas A/S, der er en anden af virksomhedens afdelinger, har desuden solgt over 150 mindre entreprenørmaskiner med service til projektet med mulighed for flere på vej.

- Samlet set er det her stor kontrakt for os, som samtidig giver os vigtig erfaring til fremtidige opgaver. Lige nu har vi 18 tårnkraner i gang på Femern-byggeriet. Vi har desuden budt på en licitation ved FLC på endnu en stor leverance af entreprenørmaskiner til projektet. Vi håber naturligvis, at vi kan fortsætte med det gode samarbejde på projektet, siger Jan Koch Møller,  CEO hos JMM Group.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125