23948sdkhjf

Licitationen mener: Forskel på indkøb af vatpinde og supersygehuse

Massive budgetoverskridelser og voldsomme tidsforsinkelser klæber til opførelsen af supersygehusene. Og for at gøre ondt værre, så er supersygehusene også ramt af byggesjusk.

Hverken tage eller vægge kan holde vandet ude. Det er altså ikke raketvidenskab at lægge et tæt tag eller bygge en tæt facade. Eller sørge for, at byggematerialerne er beskyttet mod vind og vejr, så de ikke monteres drivvåde og dermed giver grobund for skimmelsvamp.

Mens regionerne tilsyneladende har været forholdsvis gode til ansvarsmæssigt at dække sig ind, så omkostningerne til udbedringen af skaderne havner hos entreprenørerne, så har regionerne i den grad fejlet i forhold til kvalitetsstyring. For hvordan i alverden kan så forholdsvis banale skader opstå, når man tænker på, hvor mange penge regionerne har brugt på bygherretilsyn og herunder dokumentation, kvalitetssikring og -kontrol.

Svaret må være, at bygherretilsynet har svigtet helt eklatant. Eller også ligger en del af svaret i, at regionerne, trods massive budgetoverskridelser, ikke har afsat tilstrækkeligt med penge til at få udført et kvalificeret tilsyn. Fadæserne omkring supersygehusene forstærkes af, at regionerne tilsyneladende ikke har arbejdet på tværs af de store projekter og dermed hverken har opnået stordriftsfordele eller udvekslet viden og erfaringer før og under byggeprocessen.

De ansvarlige i regionerne oplever derfor lige nu, at der er forskel på at have en indkøbsorganisation til at købe vatpinde og gazebind og til at styre et milliardbyggeri. Og gøre det professionelt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangor & Nagels tidligere direktør lander ny toppost
Entreprenører kræver flere penge fra Femern A/S
Efter 30 år: Aarsleff er nu ude af Rusland
Her kommer nyt nærhospital og rygcenter: Sætter prisskilt på
Almen boligkæmpe udbyder rammeaftale til 400 millioner kroner
Dårligste resultat i 20 år: Østjysk entreprenør tror på markant fremgang
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.11