23948sdkhjf

Topchef forlader Dorte Mandrup efter syv år

Frants Nielsen melder sit exit fra den anerkendte tegnestue. Ledelsen vil nu se på, hvordan man bedst muligt kan indfri ambitionerne

Efter syv år forlader Frants Nielsen posten som partner og adm. direktør i tegnestuen Dorte Mandrup A/S. Han vil i stedet forfølge nye udfordringer, lyder det i et LinkedIn-opslag.

Frants Nielsen forlader dog først organisationen til sommer efter en længere overgangsperiode. 

– Udskiftningen af en adm. direktør er en naturlig hændelse, og vi er meget taknemmelige for den betydning, Frants har haft for virksomheden, skriver grundlægger og kreativ direktør Dorte Mandrup.

– Han har haft stor forståelse for hverdagen i en kreativ virksomhed som vores, og på den mest elegante måde har han formået at skabe orden i kaos og samtidig professionalisere vores organisation, fortsætter hun i afskedsskriftet.

Og det skorter ikke på ros. 

Ved at overlade den daglige ledelse til en adm. direktør har grundlæggeren, Dorte Mandrup, haft mulighed for udelukkende at fokusere på designprocessen - en beslutning, der har accelereret den internationale anerkendelse, som studiet har nydt, især i løbet af de sidste par år, lyder det således.

Tid til eftersyn af organisationen

– Vi kommer til at savne Frants som leder, kollega og som ven, men vi forstår, at han efter syv år vil prøve noget nyt, lyder det fra Filip Lau, formand i Dorte Mandrup, der også bruger anledningen til at se fremad:

– Samtidig er det naturligvis en naturlig anledning for os sammen med direktionen at undersøge, hvordan vi kan udvide og understøtte eksisterende kompetencer i organisationen for at nå vores ambition om at blive et af de mest indflydelsesrige kunstneriske atelierer i verden.

Siden Frants Nielsen kom til Dorte Mandrup, har studiet deltaget i konkurrencer i USA, Canada og Europa og har blandt andet vundet Ilulissat Isfjordscenter i Grønland, Hvalen i Norge, eksilmuseet i Berlin, Karlskrona kulturhus og bibliotek, Kaj16 i Gøteborg, The Hinge på kanten mellem Aarhus Ø og Aarhus bymidte, samt udvidelsen af Mærsks hovedkvarter i København.

Fra million til mikrooverskud

Ejerkredsen i Dorte Mandrup består - for nuværende - af Dorte Mandrup som hovedaktionær, adm. direktør Frants Nielsen samt partner og projektdirektør Lise Gandrup Jørgensen.

Da Dorte Mandrup A/S i december 2022 præsenterede tallene for det forgangne regnskabsår, 2021/22, var det tydeligt, at hårdere tider og øget konkurrence havde ramt tegnestuen. Resultatet faldt fra 3,8 mio. kr. til beskedne 62.339 kr.

I et interview med Licitationen - Byggeriets Dagblad kom Frants Nielsen ind på, hvad og hvor tegnestuen havde oplevet. Blandt andet pegede han på, at arkitektvirksomheden var presset af en massiv satsning på at få en større international forretning op at stå.

DORTE MANDRUP A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 65,1 59,8 41,4
Bruttofortjeneste 43,7 40,1 28,1
Resultat af primær drift 0,4 5,0 0,3
Resultat før skat 0,2 4,9 0,1
Årets resultat 0,1 3,8 0,1
Balancestatus 23,8 32,0 20,4
Egenkapital 4,8 6,8 2,9
Antal ansatte 72 57 50
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141