23948sdkhjf

Aftale giver gamle ghettogulve, lamper og meget andet nyt liv

Materialer fra 408 nedrivningsdømte lejligheder finder vej til nye ejere. Blandt andet Gellerups nye skole

Når Brabrand Boligforening over det næste halvandet år skal rive boliger ned i Gellerupparken, kommer en lang række materialer fra lejlighederne til at leve videre i andre dele af byggeriet. Boligforeningen har således indgået en aftale med den digitale markedsplads for genbrugsmaterialer og nye overskudsvarer, Greendozer.

Vi er blandt andet i dialog med en bygherre, som meget gerne vil have et lille stykke af Gellerupparken i sit store byggeri Jan Rohde, direktør i Greendozer

Omdrejningspunktet er de 408 boliger, der skal rives ned som en del af udviklingsplanen for området i det vestlige Aarhus. Aftalen sikrer, at mange materialer fra boligblokkene bevares og fremover vil kunne købes af firmaer i byggebranchen og af private.

– Det er vigtigt for os, at flest muligt af de rigtig gode materialer, som Gellerupparken er bygget af tilbage i 1970’rne, bliver brugt igen i andet byggeri, forklarer Kristian Würtz, der er adm. direktør for Brabrand Boligforening, i en pressemeddelelse om samarbejdet.

20.000 kvm trægulve

Byggematerialer fra Gellerupparken vil komme til salg via Greendozer i takt med, at den egentlige nedrivning af blokkene går i gang. Det sker efter en grundig proces, hvor der blandt andet er lavet miljøsanering i blokkene, så der ikke er rester af asbest eller andre miljøfarlige stoffer på materialerne.

Nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen går i den kommende tid blandt andet i gang med at afmontere 20.000 kvm trægulve, rækværk til altaner, gitterdøre, skotlamper og opgangstårne.

Alt sammen materialer, som Greendozer kan se en ide i at sælge videre og give et nyt liv, fortæller firmaets direktør, Jan Rohde.

– Og jeg har en klar forventning om, at en del af byggematerialerne fra Gellerupparken kommer til at gøre gavn i nye bygninger i Aarhus. Vi er blandt andet i dialog med en bygherre, som meget gerne vil have et lille stykke af Gellerupparken i sit store byggeri, siger han.

Ny skole med gamle materialer

Foruden materialerne, der skal sælges online, genbruger Brabrand Boligforening selv materialer fra de blokke, der står til nedrivning, til at renovere andre boliger i området med. Her har man allerede taget eksempelvis døre, køkkener og hårde hvidevarer ud fra de første tomme boliger.

En ny folkeskole skal i 2025 stå færdig i Gellerup. En del af skolens inventar vil ligeledes være hentet fra de blokke, der bliver revet ned. 

Projektledelsen for skolen har været forbi de tomme boliger i de første blokkene for at se på genbrugsmaterialer. Her er der ønske om at genbruge gulve og store skydedøre fra nogle af lejlighederne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sender københavnsk skybrudstunnel i udbud
Øjebæ skæmmer midt i landsby – men der er intet at gøre
Ny chef for AG Gruppen: -Vi er en stærkt værdibaseret virksomhed
Enighed: Mange milliarder til mere metro
Helende haver vinder publikumspris
Nordstern henter ny direktør hos konkurrent
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172