Bæredygtighed er guldæg for rådgiverbranche

Efterspørgslen fra bygherrer på rådgivning inden for bæredygtighed går kun i én retning de kommende år. Op.
- Det er eksplosivt. Det går rigtig stærkt, siger Henrik Garver, der er adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.
Og alle virksomheder satser lige nu massivt på at stå stærkt på bæredygtighed, siger han.
- Det er ét af de områder, som vokser allerhurtigst i samtlige virksomheder, siger Henrik Garver.
Det er blandt andet nye regler for, hvor meget CO2 nybyggeri må udlede pr. kvm, der skubber på. Dertil også, at en ny EU-taksanomi er blevet indført, som stiller krav om om dokumentation for klimapåvirkning fra nybyggeri.
Drevet af ambitioner
Men det handler også om, at et byggeri kan give bedre afkast på sigt, hvis man bygger bæredygtigt fra begyndelsen. Dertil er der også det, der er drevet af endnu større ambitioner hos dem, der sætter projekterne i gang, siger direktøren.
- Bæredygtighed er jo mere end blot CO2-krav. Der er også mange, der begynder at kigge ind i andre faktorer, såsom, hvordan spiller det, vi bygger, ind i lokalmiljøet, hvor kommer materialerne fra, er træet certificeret og så videre.
- Så der er rigtig mange aspekter i bæredygtigheden, man kan gå ind og rådgive i som supplement.
Uanset hvad står netop rådgiverbranchen ret unikt placeret i hele den grønne agenda, der af aktører vidt og bredt spås bare at blive større.
- Rådgiverne er på mange måde nøglepunktet i at binde tingene sammen, fordi de kan regne på tingene og har bygget de her kompetencer om bæredygtighedsrådgivning op rundt om, siger Henrik Garver.