23948sdkhjf

Nyt logistikcenter skal ligge ved fremtidens Femern-motorvej

En grund ved den sydsjællandske by Rønnede kan i fremtiden komme til at huse et logistikcenter på op imod 100.000 m2. Centret opføres for at være klar til Femern-forbindelsen åbner

Lidt uden for den sydsjællandske by Rønnede ligger en grund, som har fanget interessen hos projektudvikler-virksomheden Kuben Management.

Projektudvikleren har nemlig planer om at opføre et stort logistikcenter på grunden og har derfor underskrevet en købsaftale med lodsejeren og søgt om tilladelse til projektet hos Faxe Kommune, skriver Fremtidens Logistik.

Det viser et referat fra det seneste møde i kommunens Plan og Kulturudvalg.

Konkret drejer det sig om en grund på 200.000 kvadratmeter, og Kuben Management forventer, at projektet i sin helhed vil skabe omkring 700 arbejdspladser. 

Ifølge Sjællandske Nyheder er der tale om et byggeri i milliardklassen, og selve logistikcenteret kan blive op mod 100.000 kvadratmeter.

Nøglen til Norden

Ser man på et landkort, bliver det hurtigt tydeligt, at grunden ligger i et område med logistisk potentiale.

Fra grunden er der nemlig adgang til motorvej E47, som mod nord har forbindelse til både København og via Øresundsbroen Sverige. Kører man i stedet mod syd havner man på Lolland, hvor den fremtidige Femern-forbindelse bliver bygget til Tyskland.

Når Femern i 2029 åbner, kommer logistikcenteret altså til at ligge ved en af fremtidens vigtige trafikåre, som skal fragte gods mellem Skandinavien og Tyskland. Netop det slår Kuben Management sig da også op på, ved i deres oplæg til Faxe Kommune at beskrive området som ”nøglen til Norden”.

Udover E47 kommer, der også i fremtiden en anden motorvej lige ved grunden. Hvis alt går vel åbner Rønnede-Næstved motorvejen nemlig i 2031, som netop rammer E47, der hvor grunden ligger.

Der er imidlertid ikke adgang til andre transportformer i området, da der hverken er havn, lufthavn eller jernbane i umiddelbar nærhed af grunden. En jernbaneforbindelse kan dog findes i Næstved. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Udvikling tager tid

Selvom købsaftalen allerede er underskrevet, går der sandsynligvis et godt stykke tid, inden byggeriet af centeret begynder.

På nuværende tidspunkt er området, nemlig ikke udlagt til erhvervsområde, og derfor venter en længere fase, hvor der skal udarbejdes miljøvurderinger og andre undersøgelser, inden kommunalrådet skal tage endelig stilling til projekter.

Allerede nu tegner der sig nogle mindre udfordringer. Dels ligger grunden relativt tæt på byen Rønnede, og dels er der beskyttet natur på området. I deres oplæg til kommunen skriver Kuben Management, at de miljømæssige forhold er til at håndtere, og peger selv på, at støjvolde vil kunne mindske generne for de nærmeste beboere.

Først når planerne engang er blevet godkendt, begynder etableringen af den nødvendige infrastruktur. Der er allerede vejadgang til grunden, men af mødereferatet fremgår det, at trafikafviklingen på vejen uden for grunden, skal ændres. Derudover vil der også skulle etableres infrastruktur til at håndtere elproduktionen fra de solceller, som er planlagt på taget af bygningerne. Til slut skal der selvfølgelig også anlægges kloakering, veje og alt det andet, som hører til ethvert logistikcenter.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11