23948sdkhjf

Borgmestre i strid om klapning: - Miljøfjendsk og dobbeltmoralsk

Hvidovre Kommunes borgmester langer ud efter Køge Kommunes borgmester i diskussion om klapning

- Det er ord som miljøfjendsk og dobbeltmoralsk, der falder mig ind, i forhold til alt det Køge har gået og talt om.

Sådan siger Hvidovre Kommunes borgmester, Anders Wolf Andresen (SF), i den anledning, at Køge Havn, der er ejet 100 procent ejet af Køge Kommune, planlægger dumpning af 15.000 kubikmeter havneslam i Køge Bugt for at uddybe havnen.

Det skriver TV2 Kosmopol. 

Køge Kommunes borgmester Marie Stærke (S) var ellers i januar sidste år en af frontpersonerne i en borgmester-alliance med borgmestrene i byer der ligger ud til Køge Bugt, som gik imod klapningen i Køge Bugt, der skete som et led i den første anlægsfase af Lynetteholmen.

Klapningen endte med at blive stoppet efter en folketingsbeslutning i juni 2022 om at indbygge jorden i stedet for at klappe den. 

Nødvendigt for havnen

Borgmester-alliancen arbejder dog fortsat for at stoppe Hvidovre Kommunes planer om at anlægge ni kunstige øer, Avedøre Holme, hvor der også skal dumpes jord i havet for at anlægge øerne.

- Hvis man mener det, så kan man ikke samtidig dumpe 15.000 kubikmeter slam, som man har hevet op af sin havn. Det giver jo ingen mening, udtaler Hvidovre-borgmesteren Anders Wolf Andresen til TV2 Kosmopol.

Men Køge Kommunes borgmester mener dog fortsat, hun kan forsvare dumpningen af havneslam.

- Det er det, der er nødvendigt for at drive Køge Havn. Det kan slet ikke sammenlignes med de flere millioner kubikmeter, der skulle dumpes i Køge Bugt fra Lynetteholm. Jeg synes sagtens, jeg kan tale imod det og også imod de ni kunstige øer. Det her er havbund, som vi flytter fra et sted til et andet. Det er ikke forurenet jord, vi putter derned, siger Marie Stærke og tilføjer:

- Og jeg vil stadig meget gerne have, at Køge Bugt bliver en marin nationalpark, siger hun til TV2 Kosmopol.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14