23948sdkhjf

Succes med træbyggeri: Duo bag mere end 500 rækkehuse opfører 118 ekstra

Beslutning om at omstille byggeriet fra konventionelt boligbyggeri til certificeret byggeri med træ giver bonus

– I starten kunne vi montere en – to huse om ugen, når det gik godt. I dag monterer vi ti huse på den samme tid.

Ordene kommer fra direktør for Thybo Ejendomsudvikling, Rasmus Kjær, om selskabets samarbejde med Taasinge Elementer om et råhuskoncept med træ som det bærende materiale. Optimering af løsninger og bedre planlægning har skabt en succes.

Mere end 500 Svanemærkede rækkehuse er allerede opført, og nu igangsættes duoen byggeriet af yderligere 118 huse. Denne gang Møllebankerne i Borup vest for Køge.

Køberen i Køge er ejendomsinvestoren Koncenton, som Thybo Ejendomsudvikling, der har base i Aarhus, kort før jul afleverede projektet Engdraget i Sorø med 123 Svanemærkede rækkehuse til.

Strategisk valg

For Thybo Ejendomsudvikling udspringer projekterne i en bæredygtighedsstrategi, hvor firmaet for fire år siden besluttede at omstille sig fra konventionelt boligbyggeri til certificeret byggeri med træ som det bærende materiale. Siden har selskabet som skrevet opført mere end 500 svanemærkede rækkehuse, og flere nye projekter er i pipeline til opstart i år og i 2024.

Afsæt var et partnerskab med Taasinge Elementer om udvikling af løsninger til præfabrikerede råhuse i træ. 

– Sammen med Taasinge Elementer har vi udviklet et byggekoncept, som kan tilpasses arkitekturen i det enkelte projekt, siger Rasmus Kjær og uddyber, at løbende optimering af løsninger og planlægning har øget hastigheden, så man - som nævnt - nu kan montere ti huse ugentligt, hvor det i starten var en til to huse på samme tid.

Direktøren peger også på fordele med modellen eksempelvis materialespild, færdiggørelsesgrad og mandetimer. Ved det seneste projekt i Sorø havde Thybo omkring 100 mand gående på byggepladsen, hvor vurderingen lyder på behov for 150 ansatte på et tilsvarende konventionelt byggeri.

32.500 kvm præfabrikerede træelementer

Ifølge adm. direktør Martin Tholstrup fra Taasinge Elementer spørger flere og flere ind til firmaets viden og kompetencer i forhold til at bygge med træ. 

– Samarbejdet med Thybo er et godt eksempel på, hvordan vi på en konkurrencedygtig måde kan flytte byggeriet i en mere bæredygtig retning, siger Martin Tholstrup.

Hos Taasinge Elementer er de i fuld gang med produktionen til Møllebankerne-projektet, hvor den første delordre efter planen leveres i starten af april. 

Projektet kommer til at bestå af 90 etplans- og 28 toplans boliger samt et fælleshus. Taasinge Elementer skal i alt levere cirka 32.500 kvm præfabrikerede træelementer; herunder tag, facader, lejlighedsskel, skillevægge og etagedæk. I tråd med Thybos bæredygtighedsstrategi skal de 118 lejeboliger både Svanemærkes og certificeres til DGNB Guld.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172