23948sdkhjf

Nu begynder nedrivningen i Gellerup: To nægter at flytte

Opsigelser ender i boligretten. Nedrivninger skal skabe plads til en ny folkeskole

Arbejdet med at indrette byggeplads ved to boligblokke i Gellerupparken i det vestlige Aarhus, som skal rives ned, er i gang.

Nedrivningen af blokkene, A13 og A15 på Inger Christensens Gade, er del af helhedsplanen for Gellerup, hvor i alt syv blokke med 408 boliger vil blive jævnet med jorden over det næste halvandet år.

Fra Brabrand Boligforenings side betegnes nedrivningerne som en vigtig del af planen om at ændre Gellerup fra et udsat boligområde til en mere attraktiv bydel. Blokkene skal give plads til en ny folkeskole, som skal stå færdig i 2025.

Miljøsanering

Den kommende tid vil der være håndværkere på byggepladsen og inde i de tomme boliger, som vil blive ryddet for inventar såsom køkkener, døre og trægulve.

Blokkene skal desuden miljøsaneres, inden selve nedrivningen går i gang, da der kan være miljøfarligt affald i materialer i lejligheder, opgange og facader. Det vil ifølge Brabrand Boligforening blive håndteret og transporteret væk på en forsvarlig måde.

Den egentlige nedrivning af blokkene går i gang, når rydning og miljøsanering er overstået, og når blokkene er tomme for beboere.

Opsigelse skal i boligretten

Brabrand Boligforening sætter gang i arbejdet, selvom der stadig er få beboere tilbage i blokkene. Enkelte flytter først til deres valgte genhusningsbolig i løbet af februar, men to beboere nægter at forlade deres lejligheder. De gør indsigelse mod opsigelsen af deres lejemål, hvorfor opsigelserne skal behandles i boligretten.

Adm. direktør Kristian Würtz fra Brabrand Boligforening understreger, at det er afgørende at komme i gang med nedrivningerne.

– Både for, at blokkene ikke skal henstå tomme og forfalde, og fordi det er vigtigt, at vi sørger for, at arealerne kan overdrages til de kommende brugere, siger han.

Solgte jord til A. Enggaard

Nedrivningerne og renoveringerne af boligblokkene i Gellerup er del af en aftale indgået i maj 2021 mellem Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening om den fortsatte udvikling i Gellerupparken.

Den aftale var baseret på en tidligere aftale parterne imellem fra 2019. Den aftale, ”Renovering og udvikling af Gellerup og Toveshøj”, betød, at i alt 600 – heraf 408 i Gellerupparken – af områdets almene familieboliger skal nedrives. De resterende 1166 ikke-renoverede boliger (816 i Gellerupparken) skal renoveres. To blokke i Gellerupparken er allerede renoveret.

I udviklingsplanen er det – som skrevet – beskrevet, at syv blokke skal nedrives dels for at give plads til ny skole, dels for at give plads til nye boliger og erhverv.

Projektudvikleren A. Enggaard skal opføre de nye, private boliger. Pengene, som Brabrand Boligforening fik for salget af jorden, bruges på renovering af andre boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125