23948sdkhjf

To plejehjem, 250 boliger og 21.000 kvm – her er vinderne

I processen skal der mest muligt blive genbrugt materialer fra de nuværende bygninger

Det almene boligselskab Fsb står i spidsen for det hold, som har vundet Københavns Kommunes udbud om opførelsen af to nye plejehjem med plads til 250 ældre medborgere.

Med på holdet er også arkitektfirmaet Mangor & Nagel, landskabsarkitekterne Sted By og Landskab, det rådgivende ingeniørfirma Moe samt bygherrerådgiver Arch Wiberg. De skal nu sørge for de i alt 21.000 plejehjemskvadratmeter i Bystævneparken i den sydlige del af Husum Haveby.

Plejehjemmene målrettes ældre borgere ramt af henholdsvis demens og somatisk sygdom og er planlagt til at stå færdige i 2027. 

Genbrug og træ

De vil bestå af to selvstændige bygninger med nem adgang via de grønne gårdrum, som tilknyttes, fortæller byggechef Lone Zeeberg Nielsen fra Fsb:

– Vi har lagt vægt på smukke og trygge gårdrum med sansehaver samt et lyst og venligt indemiljø, der med farvetemaer og kunstneriske billedtemaer vil afspejle både beboernes og plejepersonalets kulturelle mangfoldighed, siger byggechefen.

De to plejehjem har fokus på minimal CO2-udledning både under opførelsen og i den efterfølgende drift, og det er målet at opnå DNGB Guld-certifikation. 

Der vil blandt andet i videst muligt omfang blive genbrugt materialer fra nuværende bygninger i Bystævneparken, og alle nye materialer vil skulle levere materialepas, der beskriver deres evne til at indgå i cirkulært og bæredygtigt byggeri. Desuden vil træ så vidt muligt blive et gennemgående byggemateriale.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141