23948sdkhjf

Femern-entreprenør fordobler bundlinjen i nyt årsregnskab

Toplinjen er vokset med tæt ved en kvart milliard, og der er kommet 150 flere på lønningslisten hos Wicotec Kirkebjerg, der står for projektering og udførelse af tekniske installationer til produktionshaller.

Wicotec Kirkebjerg-koncernen har landet en omsætning på 2,3 mia. kr. i det skæve regnskabsår 2021/22, hvilket er en vækst på 246 mio. kr. eller 12 pct. i forhold til året før. Det viser den Aarsleff-ejede teknikentreprenør og servicepartners netop offentliggjorte årsregnskab.

– Årsregnskabet afspejler et år med højt aktivitetsniveau og vækst i alle divisioner som følge af stor efterspørgsel på vores tekniske kompetencer og ydelser, siger adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg Brian Ludvigsen i en pressemeddelelse om udviklingen og påpeger:

– Vel at mærke i et udfordrende marked med stigende materialepriser, udfordrede logistikkæder og mangel på arbejdskraft.

Selskabets driftsresultat (EBIT) var 80 mio. kr., hvilket svarer til 3,5 pct. af årets omsætning og er en fremgang på mere end 50 mio. kr. fra 2020/21.

Wicotec Kirkebjerg A/S
Mio. kroner 2021/22 2020/21
Nettoomsætning 2.293 2.047
Bruttofortjeneste 244 175
Resultat af primær drift 80 29
Resultat før skat 80 29
Årets resultat 62 23
Balancestatus 1.157 855
Egenkapital 308 266
Antal ansatte 1.171 1.022
Kilde: CVR

Forventningerne til det nye regnskabsår ser også positive ud, lyder det fra Brian Ludvigsen, der forventer lønsom vækst:

– Vores nuværende ordrebeholdning er god, og samtidig er der udsigt til flere større og interessante projekter. Konkret forventer vi en vækst i omsætningen på 5 pct. og en EBIT-margin i niveauet 2,5 til 3,5 pct., siger direktøren.

Tjener på den grønne omstilling

Væksten i det forgange år udspringer ifølge teknikentreprenøren af en række store komplekse projekter inden for blandt andet byggeri, industri og infrastruktur. Specielt medicinal- og fødevareindustrien samt rustfrie rørinstallationer til primært vandværker, rensningsanlæg og hospitaler er områder med stor efterspørgsel efter koncernens tekniske kompetencer.

Derudover har de seneste års fokus på at øge omsætningen inden for Service og Facility Management bidraget positivt til koncernens vækst og indtjening.

– Ligeledes har vi fokus på de kommercielle muligheder, der udspringer af den grønne omstilling. Det er blandt andet lade-infrastruktur til el-biler samt installation og drift af bygningsautomationssystemer. Og ikke mindst konvertering fra naturgas til fjernvarmesystemer, hvor vi har aktuelle projekter fordelt over hele landet, siger Brian Ludvigsen.

Strategisk udvikling

Resultatet følger ifølge topchefen også planerne for den strategiske udvikling af koncernen:

– Vi har styrket vores kompetencer og organisation og er ligeledes i gang med at digitalisere og effektivisere på flere fronter, siger Brian Ludvigsen.

I regnskabsåret har Wicotec Kirkebjerg foretaget tre strategiske opkøb af selskaberne S&H Klimateknik A/S i januar 2022, Kurt Jensen Maskinfabrik A/S i juli 2022 samt Jysk CTS A/S i oktober. Alle tre selskaber bidrager betydeligt til at styrke kompetencer og ydelser, ikke mindst i forhold til den grønne omstilling af det danske samfund.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.893