23948sdkhjf

PKA og Nordstern går sammen om små 200 boliger på sygehusgrund

Projekt omfatter de første 198 af i alt 600 boliger på den tidligere sygehusgrund centralt i Herning

Nu er byggetilladelsen på plads til de første byggefelter i det store byudviklingsprojekt Herning+, som Nordstern står bag som udvikler og totalentreprenør.

PKA er bygherre på projektet, som dækker de tre første byggefelter i området og udgør 17.000 kvm og tæller i alt 198 boliger i en række karreer, foruden en p-kælder.

Sweco er arkitekt på PKA’s projekt, og Afry er tilknyttet som ingeniør.

Med i hele processen

Herning+ er navnet på det 100.000 kvm store sygehusområde i Herning, som det tidligere KPC - nu Nordstern - erhvervede i 2018. I alt indeholder hele Herning+-projektet godt 56.000 kvm byggeret, som med tiden vil munde ud i alt cirka 600 boliger og et lignende antal p-pladser.

– Herning+ viser alt det, vi er gode til i Nordstern: Her er tale om et stort byudviklingsprojekt, hvor vi både agerer udviklere og totalentreprenører. Med andre ord er vi med i hele processen, så både vores bygherrer og de fremtidige beboere kan være trygge ved kvaliteten fra start til slut, siger Group CEO Torben Modvig fra Nordstern i en pressemeddelelse om projektet.

Samtlige boliger på PKA’s kommende boligområde bliver certificeret med Svanemærket, det officielle nordiske miljømærke, hvis mål er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug.

De 198 boliger skal stå klar i 2025.

Herning+

Herning+ er navnet på en ny bydel på den tidligere sygehusgrund i Herning, der skal have boliger, byliv, grønne gader og byrum.

Efter en udbudsrunde valgte Herning Kommune i 2018 at sælge 60 pct. af den tidligere sygehusgrund - den nordligste del af det 100.000 kvm store område - til det daværende KPC (i dag Nordstern) for 113,9 mio. kr.

Baggrunden for Herning+ er, at Region Midtjylland flytter sine sygehus-aktiviteter til supersygehus i Gødstrup. Dermed sættes området og dermed en hel bydel i Herning, i spil.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Genforenet efter 10 år: Resultaterne tale for sig selv
DBU fraråder fælles hop: I Holland gik det galt
Beder landsretten stoppe Lynetteholmsprojektet
Efter konkursen: Fyreseddel til 120 ansatte
Tunge spillere vil erstatte nyopgravet sand og sten med stoffer fra nedrivningsbeton
Mindre rullemodstand i ny asfalt på Storebæltsbroen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.157