23948sdkhjf

Magasinet Højhuse er landet - Læs det her!

Hallo charmør, har vi ikke set hinanden før?

“Den som er vældig stærk, bør også være vældig rar.” En let omskrivning af Pippi Langstrømpe citatet kunne være: Hvis man er vældig høj, bør man også være vældig rar at omgås. Størrelsen forpligter selvfølgelig, og højhuse har et ansvar overfor det omgivende miljø. Højhuse har bestemt sine gode vinkler, som det kan bejle til sine omgivelser med.

Noget tyder på at omgængeligheden i stigende grad er noget som disse byggeriets mammutter har taget til sig. De nederste etager er ofte reserveret til bagerbutikker, cafeer eller andet butiksliv, som giver de omkringgående noget at komme efter - måske endda noget, som giver hverdagen lidt ekstra kulør.

Da private investorer begyndte at kigge i højden skulle højhuse ikke nødvendigvis rette sig mod det omgivende samfund. Privatfi nansierede højhuse blev bygget for den virksomhed, der skulle installere sine medarbejdere i bygningen eller de ejerlejligheder, der skulle tiltrække pengestærke beboere. Men så kom der blæst om højhusene. I nogle områder eksploderede højhusbyggeriet. Lokalsamfund modsatte sig fl ere højhusbyggerier i deres område, og vi ser en klar tendens til at privatinvestorer er blevet bevidste om, at de højere luftlag forpligter. Højhuset er kommet på charmeoffensiv.

Læs mere om det hele i magasinet her

God læselyst!

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125