23948sdkhjf

Entreprenør valgt til tiltrængt renovering af betonbebyggelse

Nu bliver der taget hånd om bebyggelsen, hvor der opstiger radon gennem gulve, er asbest i tagbelægningen samt revner og råd i facadeelementer

Elindco er valgt som hovedentreprenør på en omsiggribende renovering af Fuglsangpark i Farum og betonbebyggelsens 144 almene boliger, der hører under Boligforeningen AAB.

I løbet af foråret vil beboerne i området derfor kunne se de første fysiske tegn på, at en helhedsplan og -renovering nu bliver ført ud i livet. Først med indledende arbejder og etablering af byggeplads.

Arbejderne, som følger derefter, omfatter tagudskiftning af asbestholdigt tagplader, forbedring af isolering, facadeudskiftning af asbestholdigt plader og udskiftning af tagvinduer. Desuden er der renovering og udskiftning af trapper og altangange samt etablering af balanceret ventilation i alle boliger på blokken.

En omfattende omgang, og de mange elementer vil da også blive gennemført etapevis, fremgår det i en beskrivelse fra afdelingen.

Valgte rådgiver for syv år siden

Bygherren, Boligforeningen AAB, har Mangor & Nagel tilknyttet som totalrådgiver og Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniørfirma som ingeniør. Allerede i 2015 kunne arkitektfirmaet komme med den glædelige nyhed, at man skulle projektere renoveringen.

Hovedentreprisen er sat til anslået 51 mio. kr. – moms ikke medregnet – ifølge Projektagenten, Licitationens søsterdatabase til overvågning af udbud og projekter. 

Landsbyggefonden bevilligede i 2020 10 mio. kr. til helhedsplanen.

Radon, asbest og bly

Byggeriet er konstrueret med bærende betonfacader og hovedstillevægge. Facadebeklædningen er varieret med synlige betonoverfalder og forskellig beklædning. Gulve er udført som selvbærende i beton med forskellige belægning. Tage er udført i bølgeeternit. Altaner på 1. sal er udført i træ og stål konstruktioner.

Da AAB søgte Furesø Kommune om godkendelse af renoveringsprojektet i 2020, var det blandt andet med en beskrivelse af bebyggelsens udfordringer:

"Der er generelle problemer med at opstige radon gennem gulve. Der er asbest i tagbelægning. Taginddækninger er flere steder lave i bly. Isoleringen er fra byggeriets opførelse. Fadeelementer i træ er flere steder revnet. Utætheder mm. betyder, at træet suger fugt og rådner," lød det om tilstanden.

Om byggeriet

Fulgsangpark er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og opført i årene 1982-84 af Boligernes Byggeselskab i samarbejde med Boligfonden Bikuben.

Bebyggelsen, der i højde er mellem en til tre etager, er opdelt i tre andelsforeninger og en lejeafdeling, der administreres af AAB med afdelingsnummer 88.

Afdelingen er en del af den ”Blå By” og har et samlet areal på 40.727 kvm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125