23948sdkhjf

Stadsarkitekt bliver direktør for Dansk Byplanlaboratorium

Den nye direktør ser samspil mellem planlægning og de demokratiske processer som én af nøglerne til at berige beslutninger

Tina Saaby bliver ny direktør for Dansk Byplanlaboratorium den 1. april 2023. Hun kommer fra en stilling som stadsarkitekt i Gladsaxe Kommune.

Tina Saaby er uddannet arkitekt og har tidligere været stadsarkitekt i Københavns Kommune fra 2010 til 2019.

– Hendes meritter, faglighed og netværk matcher på bedste vis vores ambitioner for den fortsatte udvikling af Dansk Byplanlaboratorium, siger formand for bestyrelsen i Dansk Byplanlaboratorium og stadsarkitekt i Vejle Kommune, Lisbet Wolters, i en pressemeddelelse om ansættelsen.

Dansk Byplanlaboratorium

Dansk Byplanlaboratorium er en selvejende fond, der blev stiftet i 1921 af byplan-interesserede personer. Siden har den selvstyrende institution sat byplanlægning på dagsordenen for at sikre en kvalificeret debat og faglig udvikling indenfor faget.

Byplanlaboratoriet finansieres gennem tilskud fra staten, regioner, kommuner og private virksomheder samt indtægtsdækket virksomhed.

Sammen Akademisk Arkitektforening uddeler Dansk Byplanlaboratorium Byplanprisen, som tildeles en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”.

Kilde: Dansk Byplanlaboratorium

– Vi vil være en fri og endnu stærkere stemme, der kan styrke planlægningen i Danmark og vise, hvordan vi proaktivt kan bidrage til at løse de mange komplekse udfordringer vi står over for, fortsætter Lisbet Wolters.

Demokratiske processer

I sin nye stilling i Dansk Byplanlaboratorium vil Tina Saaby sætte en tyk streg under laboratorium.

– De nationale dagsordner med vinkler på planlægning er store og vigtige for klimaet, balancen mellem land og by og for sammenhængskraften i Danmark, lyder det fra den kommende direktør.

– Udviklingen af de demokratiske processer er én af nøglerne. Vi skal sikre, at de demokratiske processer og planlægningen beriger de beslutninger, der træffes, fortsætter hun.

Tina Saaby afløser Ellen Højgaard Jensen, der har valgt at stoppe efter 17 år på posten som direktør for Dansk Byplanlaboratorium.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172