23948sdkhjf

OK23: Fagboss giver regeringen skylden for mulig storkonflikt

Forslaget om at afskaffe Store bededag kan ifølge 3F's formand udløse et nej til OK23 

Ender de igangværende overenskomstforhandlinger med en storkonflikt, vil ansvaret ene og alene ligge hos SMV-regeringen. 

Sådan lyder udmeldingen i Jyllands-Posten fra Henning Overgaard, formand for 3F. 

Fagforeningen repræsenterer over 250.000 lønmodtagere og er lige nu med til at forhandle nye overenskomster, som efter planen skal til afstemning i løbet af foråret.

Henning Overgaard mener, at regeringen med deres forslag om at afskaffe store bededag har skabt "en lortestemning", som "risikerer at fjerne blikket fra det, der måtte ligge i en god aftale, fordi lønmodtagerne vil stemme nej på grund af frustrationer over et overgreb" fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), forsvarsminister Jakob Elleman-Jensen (V) og statsminister Mette Frederiksen (S).

Han ser altså på den baggrund en reel risiko for en storkonflikt.

Ikke et lille offer

Ifølge 3F-formanden har regeringen med forslaget ensidigt "sat sig over på arbejdsgiverens side og givet dem overhånden". 

Om afskaffelsen ikke er et lille offer i en svær tid, siger han:

- Nej, jeg synes, det er et voldsomt indgreb i vores aftaler med arbejdsgiverne. Det er utilstedeligt. De må se at komme på andre tanker. Trække forslaget og gøre, som de har gjort traditionelt, uanset hvad farve regeringen har haft: indkalde os til trepartsforhandling om at være med til at løse de samfundsudfordringer, vi har i fællesskab. 

Hos Dansk Industri, der også deltager i overenskomstforhandlingerne, har man over for Licitationen - Byggeriets Dagblad ikke ønsket at kommentere udmeldingerne fra 3F. 

Jyllands-Posten har forelagt kritikken fra 3F-formanden for regeringen, der henviser til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

- Regeringen er ikke part i de overenskomstforhandlinger, der pågår i den private sektor. Jeg har tillid til, at arbejdsmarkedets parter kan finde hinanden ved forhandlingsbordet, som de så mange gange har gjort tidligere, skriver hun til mediet i et mailsvar.   

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Beder landsretten stoppe Lynetteholmsprojektet
Efter konkursen: Fyreseddel til 120 ansatte
Tunge spillere vil erstatte nyopgravet sand og sten med stoffer fra nedrivningsbeton
Mindre rullemodstand i ny asfalt på Storebæltsbroen
Melder sig til tjeneste: Vil rive kaserner ned og bygge nye
Danske husprintere ender på Forbes' prestige-liste
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.172