23948sdkhjf

Roliba: “Vi vil være en af byggebranchens foretrukne sortimentsleverandører”

Med et kundetilpasset sortiment, indgående viden om produktportefølje, et digitalt mindset samt bæredygtighed for øje arbejder Roliba målrettet på at være en af landets førende sortimentsleverandører til byggebranchen.

Med ambitionen om at være den mest dynamiske, digitale og lønsomme handelsvirksomhed, med kvalitetsprodukter til byggemarkedsbranchen, el-branchen, kontorforsyninger og diverse specialforretninger, tilbyder Roliba et bredt sortiment af bæredygtige og kundetilpassede produkter i ensartet kvalitet til byggemarkeder og grossister. Det fortæller hovedaktionær og direktør i Roliba Niels Sunke:

“Som sortimentsleverandør er Rolibas helt store styrke vores velfungerende logistik. Vi er i besiddelse af et stort varelager med mange forskellige produkter, som byggemarkeder og grossister løbende kan trække på,” siger han og påpeger, at virksomhedens aktuelle produktportefølje består af 12.000 varenumre.

Effektivisering af processer og procedurer

Siden Niels Sunke tiltrådte som hovedaktionær i virksomheden i 2021, har Roliba optimeret administrative funktioner og frigjort ressourcer til udvikling ved at automatisere simple og regelbaserede processer.

“Vi har anskaffet os en administrativ kontorrobot, som laver mange opgaver for os. I dag er den ved at blive implementeret i forbindelse med optimering af vores indkøb, hvor den kan hente data i vores økonomisystem, måle på vores aktuelle lagerbeholdning, sammenholdt med salget og leveringstiden fra den verdensdel hvor produkterne bliver produceret, og orientere os om, hvornår vi bør bestille de enkelte produkter hjem. Det strømliner virksomhedens indkøb og lagerfunktion betydeligt,” forklarer Niels Sunke og tilføjer:

“Målet er ikke, at automatisering skal erstatte vores medarbejderstab, men robotten frigiver ressourcer til andre vigtige opgaver. Vi tænker meget i salg og kundeløsninger samt optimering af forretningens sortiment. Det handler i høj grad om at videreudvikle på det, Roliba er ekstraordinær god til, nemlig fleksibiliteten i vores service, det personlige salg og de nære kunderelationer,” påpeger han.

“Det handler i høj grad om at videreudvikle på det, Roliba er ekstraordinær god til, nemlig fleksibiliteten i vores service, det personlige salg og de nære kunderelationer”
Niels Sunke, direktør i Roliba.

Bæredygtig produktudvikling 

Netop frigivelsen af ressourcer har skabt mulighed for at styrke Rolibas produktudvikling i en mere bæredygtig retning. Virksomheden har blandt andet udviklet et slidstærkt reb af genbrugsplast, udvundet af opsamlede PET flasker i verdenshavene, ligesom man har fjernet den udvendige plasticemballage på syv volumen produkter. Sidstnævnte eksempel vil på blot 12 måneders salg nedbringe mængden af plastic med ca. 3.000 m2, svarende til omtrent tyve parcelhuse.

“Så vidt det er muligt, skal vores produkter være bæredygtige eller have et bæredygtigt aftryk. Samtidig er vi bevidste om, at vi også forhandler produkter til byggebranchen, der i sig selv ikke er bæredygtige, hvorfor vi gerne vil tage ansvar og sikre os, at overflødigt plastic i hvert fald ikke sætter et aftryk på byggepladsen eller i privaten for efterfølgende blot at skulle afskaffes. Vi er bevidst om, at vi ikke kan nå i mål overnight, men alle små tiltag gør en forskel i det store klimaregnskab,” konstaterer Niels Sunke. Han henviser til, at virksomheden også har fjernet al plastic på en række produkters ophængskort, som i dag er erstattet med FSC-certificeret pap, og at alt affaldspap genbruges som pakkefyld ved hjælp af en speciel makulering.

“For en virksomhed af vores type er det ret unikt at tage det ansvar, Roliba gør, og her adskiller vi os. Vi er sikre på, det giver værdi for vores kunder,” pointerer han.

Følger forventet vækststrategi 

Som en del af Rolibas vækststrategi, der går på at blive en af byggemarkedernes foretrukne sortimentsleverandører, har den mere end 100 år gamle odenseanske virksomhed gennem årtier udvidet sin produktportefølje via opkøb af konkurrerende virksomheder - herunder Brommann Aps i 2011 og senest L-Team ved udgangen af 2022.

“Vi har fået en flyvende start på 2023 med overtagelsen af L-Teams produktportefølje, hvor vi har implementeret over 100 forskellige produkter på vores lager inden for røgalarmer, trådløse dørklokker, varmeblæsere, smarte stikdåser og sensorer. Der er i dag mange ejerledede virksomheder, hvor der ikke er lavet et generationsskifte, og her ser vi mulighed for at opkøbe og udvide Rolibas produktsortiment. Hvis den rigtige mulighed opstår, går vi benhårdt efter at få det løst med det samme,” siger Niels Sunke.

Roliba fik første levering af L-Teams produkter kort før jul i 2022 og kunne dynamisk og hurtigt være klar til at levere varer til kunderne den 2. januar 2023.

Om Roliba

Roliba er en danskejet moderne handelsvirksomhed, der befinder sig på B2B-markedet og beskæftiger sig med en bred palette af kvalitetsprodukter til byggemarkedsbranchen, el-branchen, kontorforsyninger og diverse specialforretninger. Virksomheden samarbejder med grossister i flere brancher, og produktsortimentet rummer både egne brands og agenturer fra det meste af verden. Roliba kan levere og supportere byggemarkedsbranchen i hele landet og potentielt i hele Norden fra sit centralt placerede lager i Odense. www.roliba.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078