23948sdkhjf

Udvikler vinder boligprojekt på rådhusgrund

Rådhusgrunden i Herlev skal laves til boligområde, og planerne er nu ét skridt nærmere

Et nyt boligområde skal skyde op fra rådhusgrunden i Herlev, efter kommunens ansatte flytter i nye rammer. Og nu er planen et skridt tættere på.

Flere interesserede havde indsendt idéoplæg, og byrådet har nu peget på sin favorit hos udvikleren NREP. En "forståelse" for byens kulturhistoriske "værdier og arkitektur", gjorde udfaldet, lyder det fra borgmester i Herlev Kommune, Thomas Gyldal Petersen (S), i en pressemeddelelse.

Bydelen vil skulle rumme boliger, pladser, grønne byrum og en forlængelse af Herlev Bygade i et ønske om at skabe et nyt samlingspunkt for byen. Det er desuden planen, at bydelen får "tydelige" arkitektoniske referencer til det historiske Herlev og Saxbo (det gamle keramikværksted, red.), hedder det i pressemeddelelsen. 

NREP skal nu sammen med Herlerv Kommune udfærdige skitseoplægget for boligområdet.

Selskabet har i forvejen igangværende arbejde i Herlev Bymidte, og betoner foruden vigtigheden af de historiske vingesus, at boligområdet skal have et fokus på bæredygtighed og større biodiversitet.

NREP har arbejdet med Holscher Nordberg og SLA om idéoplægget. Forventningen er, at lokalplansprocessen kan opstartes i sidste halvdel af året.

Herlev Kommune planlægger at flytte til nye lokationer i løbet af 2023; heriblandt et nybygget rådhus, som Hoffmann, PLH Arkitekter og VITA Ingeniører har stået bag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125