23948sdkhjf

Var anklaget for millionsvindel: Byggechefer slipper for straf

Anklagemyndigheden har valgt ikke at anke en sag, hvor to tidligere byggechefer blev frikendt for at have snydt statskassen for millioner

To tidligere byggefirmachefer slipper for endnu en tur på anklagebænken i en sag, hvor de var anklaget fra grov moms- og skattesvig for millioner af kroner.

Anklagemyndigheden har nemlig valgt ikke valgt at anke en frifindelse af de to mænd, bekræfter både retten og National Enhed for Særlig Kriminalitet, NSK, over for Fagbladet 3F.

De to tidligere chefer blev frifundet ved Retten i Holbæk tidligere på måneden. En tredje blev dømt for at have forsøgt at unddrage statskassen for over 325.000 kr. i moms ifølge Fagbladet. De tre havde arbejdet som henholdsvis hoved- og underentreprenører på et byggeprojekt i Holbæk. 

Anklageren mente, at de tre mænd undervejs havde snydt statskassen for godt 6,7 mio. kr. i moms og skat via kædesvig. De skulle på den baggrund idømmes tre års ubetinget fængsel og betale en større millionbøde, lød påstanden.

Men retten mente altså kun, der var ført tilstrækkeligt bevis for en lille del af sagens forhold hos den nu dømte. 60 dages betinget fængsel, lød dommen på. Vedkommende har ikke anket, skriver Fagbladet 3F.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11