23948sdkhjf

Efter testforløb: Rødovre Kommune satser på digital byudvikling

Software skal sikre optimale placeringer og beslutninger

Rødovre Kommune tager nu et nyt redskab i brug til digital byudvikling. Som den første i landet indleder kommunen et samarbejde med softwareleverandøren Spacemaker.

I første omgang anvendes softwaren i forbindelse med tre projekter på tilsammen omkring 200.000 etagemeter. Blandt dem er Rødovres største byudviklingsprojekt, 'Bykernen i centrum'. Alle tre projekter indeholder mestendels boliger, også nye almene boliger.

Aftalen kommer i kølvandet på et flere måneders testforløb, og de nye digitale værktøjer skal hjælpe kommunens planafdeling med at skabe kvalitet i kommende byudviklingsprojekter, forklarer kommunens nu tidligere stadsarkitekt, Jesper Pagh, der nu er rykket til en stilling i Horsens Kommune.

Blik for kommunens støjproblem

Spacemaker, der er en del af Autodesk-koncernen og allerede løser tilsvarende projekter med kommuner i Norge, Sverige og Finland, skal assistere Rødovre Kommunes arkitekter og byplanlæggere.

Softwaren er ifølge folkene bag velegnet til at finde den optimale placering af nye projekter på en tom grund eller tilføje ekstra ejendomme på en allerede bebygget grund og dermed øge bebyggelsesprocenten. Ved at visualisere, hvad der er praktisk muligt, gøres det lettere for interessenterne at forstå et projekt og træffe nøglebeslutninger, lyder ræsonnementet.

– Kommunal byudvikling er en kompliceret proces, der foregår i tæt samarbejde med politikere, udviklere, eksterne rådgivere og andre samarbejdspartnere, siger Jesper Pagh.

Et sted, det digitale redskab kommer i ilden, er i forhold til trafikstøj. Fra nord til syd i Rødovre løber Motorring 3, og herudover er der meget trafik på kommunens gennemskærende veje, så nye boligprojekter skal ofte tage særligt hensyn til støj.

– Nu kan vi enkelt og i en konkret sammenhæng måle og visualisere trafikstøj og sikre, at vi i vores nye byudviklingsprojekter i højere grad skærmer borgere og brugere for larm, forebygger sundhedsproblemer og giver livskvalitet, mener Jesper Pagh.

Udover stadsarkitekten selv har Rødovre Kommune 18 ansatte i Byudvikling, som derudover også tæller Byggesags- og Erhvervsafdelingen. Heraf bliver det et team på fire planlæggere, der kommer til at benytte Spacemaker.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Konservative og DF vil alligevel ikke sælge flådestation ved Nyholm
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.203