23948sdkhjf

Med EPD-godkendelsen hjælper Dan-Element A/S kunderne med at spare Co2

Et stort skridt mod grønnere tider og projekter
Dan-Element har armene oppe over hovedet for tiden – sådan i overført betydning! Ellers ville det i det daglige blive upraktisk! Nu har de nemlig taget endnu et stort skridt mod grønnere tider og projekter – især til fordel for kunderne.

Overalt i verden fokuseres der på den grønne omstilling, og skal det lykkes, kræver det, at alle ændrer adfærd og strategi – også i byggebranchen. Udover generelle energibesparende foranstaltninger på fabrikken tager Dan-Element naturligvis også en del af ansvaret for at sænke den Co2-udledning, der uundgåeligt er forbundet med fremstillingen af beton.

Det betyder noget for os og vores fremtid!
Dan-Element supporterer med indgående viden Fra 1. januar 2023 stilles der endnu højere krav til lavere udledning af Co2. Krav, som de vil hjælpe deres kunder med at opfylde. Her supporterer Dan-Element gerne med vores indgående viden om bæredygtige designs og så Co2 neutrale byggerier som muligt. Dan-Element vil gerne være med til at gå forrest og imødekomme myndighedernes fremtidskrav om at bygge mere bæredygtigt. Med deres præcise EPD-målinger af Co2 forbrug, kan de fremadrettet dokumentere det nøjagtige
klimaaftryk i de betonelementer, der produceres og leveres, og ikke mindst optimere på hvert enkelt byggeri. Takket være det store arbejde, som kvalitetschef, Ole Bjarnow Henriksen
og deres dygtige bygningskonstruktør, Kasper Veile Poulsen har lagt i projektet, tilbyder de at udstede projektspecifikke EPD’er på vægge og sandwichfacader. For som partner til byggebranchen ønsker virksomheden at gøre mere for kunderne, der skal kunne præsentere grønne regnskaber for blandt andet at vinde krævende udbud.

En fremtid med EPD’er på hele Dan-Elements sortiment
Dokumentationen for klimaaftrykket, kaldet EPD (Environmental Product Declaration), kræver en licens til et EPD-værktøj, som EPD Danmark med Teknologisk Institut i ryggen står bag. Den har betonfabrikken selvfølgelig. Det tog rundt regnet et halvt år at få godkendelsen i hus, efter at administrerende direktør, Mads Sørensen og teknisk direktør, Jesper Sørensen for to år siden valgte, at det var vejen at gå. Ole og Kasper er nu topmotiverede for at nå målsætningen om, at virksomheden indenfor en overskuelig fremtid er i stand til at lave EPD’er på hele Dan-Elements sortiment.

Har du spørgsmål?
kontakt kvalitetschef Ole Henriksen
på telefon:
22 35 64 13

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094