23948sdkhjf

"Et perfekt match": Samler 200 danske arkitekter under ét navn

Rubow Arkitekter, Nordic Office of Architecture og Norconsult Arkitektur skaber ny fælles arkitektvirksomhed under Norconsult-koncernen

Fra tre brands til et. Den øvelse gennemfører Norconsult-koncernen med sammenlægningen af Rubow Arkitekter, Nordic Office of Architecture og Norconsult Arkitektur til det fortsættende Nordic Office of Architecture.

Ønsket er at skabe et stærkere fagligt og kreativt fællesskab samt en "ledende spiller" på den nordiske arkitekturscene. Det forklarer Thomas Bolding Rasmussen, adm. direktør i Norconsult Danmark. 

Fokus i det nye Nordic Office of Architecture er på bolig-, sundheds-, uddannelses- og lufthavnsbyggeri. Derudover har virksomheden landskab og byudvikling in-house, som løfter opgaver på tværs af alle byggeprojekter, lyder det i en pressemeddelelse.

Ledelse på plads

Organisationen i Danmark samler 200 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus samt Aalborg. 

I spidsen står Jess Sørensen som adm. direktør. Mads Dyssel Engel fortsætter som direktør for kontoret i København i tæt samarbejde med Lars Bo Lindblad og Lars Hetland. 

Han kom til Rubow Arkitekter som ny direktør i 2022 og kalder de tre virksomheder "et perfekt match", når det kommer til tilgangen til arkitektur.

- Vi har lavet forskellige typer af projekter, men vi arbejder efter den samme filosofi og nordiske designtradition, siger Mads Dyssel Engel og fortæller videre, at kulturen i de tre nu sammenbragte firmaer er "meget ens". 

Sofie Peschardt, der tidligere var direktør for Nordic Office of Architecture i Danmark, bliver en del af den nye kreative ledelse sammen med Susanne Hansen fra Rubow Arkitekter og Mads Lund fra KHS Arkitekter.

Norconsults opkøb

  • Norconsult har i Danmark opkøbt Skovhus Arkitekter i 2017, KAAI i 2018 og KHS Arkitekter i 2019, som siden blev til Norconsult Arkitektur. Rubow Arkitekter kom til i 2021. 
  • Norconsult i Norge opkøbte Nordic Office of Architecture i 2018 med afdelinger i Danmark og Island. 
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vinder svensk stationsbygning foran Cobe og Dorte Mandrup
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Genvinder fjernvarmeaftale: 100 fra NCC og Brøndum tager igen arbejdshandskerne på
På kanten af konkurs: Medarbejderne redder firma bag byggerobot
Nyt fra bestyrelser og direktioner - uge 4
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.11