23948sdkhjf

Store udviklere langt med første fælles projekt i Vestdanmark: - Det er gået rigtigt stærkt

I kulde, rusk og regn var flaget og kransen hejst til tops den 17. januar på det nye fælleshus i Plushusene Lisbjerg, et bolig- og bofællesskabsprojekt med 226 lejeboliger, som Dansk Boligbyg opfører for Plushusene A/S.

Plushusene Lisbjerg er det første bofællesskab, som Plushusene etablerer vest for Storebælt. Bag selskabet står Nrep og M+ Invest.

Byggepladsen blev etableret i maj 2022, og de første tre måneder gik med udgravning og byggemodning, mens man afventede byggetilladelsen.

Plushusene i Lisbjerg

Bygherre: Plushusene Management

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg

Arkitekt/landskab: Sweco /SLA

Etageareal: Cirka 20.000 kvm, 226 boliger og fælleshus

Byggeperiode: Opstart sommer 2022. De første beboere forventes at kunne flytte ind til efteråret 2023.

– Derfra kan jeg bare sige, at det er gået rigtigt stærkt, og der er sket en masse forskellige aktiviteter. Første etape, med 34 boliger i rækkehuse er næsten rejst, de første fem boliger står klar om kort tid, hvori prøveboligen bliver repræsenteret, sagde projektchef i Dansk Boligbyg, Sebastian M. Berger Rosenmeier, blandt andet.

Fælleshuset, hvor rejsegildet blev holdt, er rejst, det er lukket og taget er tæt. Desuden er fundamenter og terrændæk til fem ud af de 10 etageboliger klar, og betonelementmontagen begynder i næste uge.

Eget energifællesskab

Bebyggelsen kommer, når den er helt færdig, til at bestå af 226 boliger fordelt på 2-plans rækkehuse på 100-110 kvm og lejligheder fra 62 til 110 kvm. Plushusenes har særligt fokus på fællesskab, hvilket understreges af et stort fælleshus og fælles uderum i form af tagterrasser på punkthuse og rummelige opgangsarealer med fælles uderum på altanhusenes etager. Dertil kommer grønne gårdrum mellem bygningerne.

Henter navne i børnekulturen

Plushusene Lisbjergs kommende beboere får adresse på Thomas Vindingsgade og Bodil Lindorffsgade, da Aarhus Kommune har valgt at navngive vejene i området efter personer fra børnekulturlivet.

Thomas Winding er kendt som den danske stemme bag Emil fra Lønneberg og Alfons Åberg samt som en af idémagerne bag Bamse og Kylling, mens Bodil Lindorff blandt andet var leder af børneteatret ”Filuren”.

– Denne identitet tager vi gerne med som inspiration i indretningen af for eksempel børnehulen i fælleshuset. Med historier, som bringer minder frem hos de voksne og nye oplevelser for de mindste, sagde adm. direktør Martin Kring fra Plushusene ved rejsegildet.

I bebyggelsen etableres også et energifællesskab, som har som mål at give beboerne billigere og mere grøn strøm.

De første beboere vil kunne flytte ind i bofællesskabet i sommeren 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109