23948sdkhjf

Når laveste CO2 og grønt stål ikke længere er nok

Ryd bordet – for taxsonomien er landet!

Give Steel markerede sig som den første danske stålproducent, der udgav EPD. Den første producent af stålkonstruktioner der udgav eget klimaregnskab. Virksomheden har markedets laveste CO2 aftryk på gængse stålkonstruktioner og kan levere stålkonstruktioner med markedets højeste skrotprocent på hele 98% genanvendt stål. Virksomheden har været klar til de nye byggekrav i hele 2 år. Men nu har en ny game changer banket på døren – EU taxonomien

Det er ingen hemmelighed. Taxonomien og alle dens direktiver er ikke kun stammesprog for sustainability nørder, men også en kæmpe udfordring for byggebranchens producenter, når de skal levere til store børsnoterede entreprenører og bygherrer. Hos Give Steel A/S er man godt i gang med indhentning af sit bidrag til data og systematisering af dokumentation, så børsnoterede entreprenører og store bygherrers projekter kan opnå taxonomi compliance på nye byggeprojekter.

Vi har mødt Anette Maria Christensen, Chief Sustainability Officer i Give Steel A/S, til en snak om hvordan EU taxonomien som ny agenda skaber nye muligheder i byggebranchen.

Ansvar i reneste form

”Selvom det er en helt enorm dokumentationsbyrde, der ligger hos producenterne, betyder
EU taxonomien jo bare, at vi skal tage ansvar for vores leverancer – i flere led. Om det er fair eller ej, behøver vi ikke diskutere. For det er besluttet - og i bund og grund blot ANSVAR i sin reneste form. For at kunne levere den nødvendige dokumentation bliver vi, som producenter, nødt til at udfordre og stille større krav til vores leverandører og samarbejdspartnere. Men det er også det, der gør, at bæredygtighed bliver en fælles rejse, virksomheder imellem. For kun gennem større krav, en tættere dialog, orden i penalhuset og styr på politikkerne baner vi vejen for mere bæredygtig adfærd.

EU taxonomien som ny forretningsmulighed

Så selvom dokumentationskravene i EU taxonomien kan tage pusten fra de fleste, så er det også en forretningsmulighed som baner vejen for en god snak med entreprenører og bygherrer om, hvordan vi sammen kan skabe og dokumentere en mere bæredygtig adfærd
gennem alle led i supply chain. Det er det, der skal til, hvis siloerne i branchen skal nedbrydes og vi sammen skal arbejde for Parisaftalen og et mere socialt bæredygtigt erhvervsliv. Og nej, vi er slet ikke færdige med vores taxonomiarbejde.

Vi er faktisk kun lige begyndt. Men det er et parameter, som vi forventer vil fylde langt
mere i tilbudsfasen fremover.

På den måde baner EU taxonomien også vejen for en mere givende dialog end den, der
kun handler om penge. Vi opfordrer derfor alle entreprenører og bygherrer til at tage fat i
os til en belysning af, hvordan vi bedst som leverandør til byggeriet kan bidrage med dokumentation.

Sociale DGNB point

Da vi udviklede ”Den sociale bæredygtighedsberegner” i vores NGO ”GROW” var vi slet
ikke klar over, hvilket potentiale beregneren har i forhold til social rapportering på byggeprojekter. Det ved vi nu. Derfor kan vi i dag levere dokumentation på den sociale værdi, som den givne stålkonstruktion skaber. Det gør ikke blot en forskel i menneskers liv, men kan også hjælpe entreprenører og kunder til at indkassere sociale point i DGNB certificerede projekter. Den sociale bæredygtighedsberegner er på virksomhedsniveau gratis at bruge for alle, der vil udregne virksomhedenssociale bundlinje. Find den på socialbaeredygtighedsberegner.dk.   

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109