23948sdkhjf

Bestyrelsesmedlemmer lægger hånden på kogepladen hos midtjyske entreprenør

De nye medejere ser vækstmuligheder i to megatrends

Entreprenørfirmaet Kjargaard Byg med base i Ikast udvider ejerkredsen med to nye investorer.

Bettina Vorsøe Elkjær og Teil Bechmann Pedersen har begge købt en mindre tocifret procentdel af firmaet, og selvom de er i ejerregi, kender de virksomheden bedre end de fleste fra deres rolle som henholdsvis formand og næstformand i bestyrelsen.

Kjargaard Byg udspringer af landbruget og fokuserede fra starten i 2007 på byggeri til netop landbruget, men har siden udvidet opgaverne til også at omfatte opførslen af erhvervs- og industribyggerier.

– Firmaet er i gang med at udrulle en ambitiøs strategiplan, og som jeg ser det, rummer Kjargaard Byg et stort potentiale for fremtidig vækst inden for byggeri til både landbrugssektoren og industrien, forklarer Bettina Vorsøe Elkjær, der er uddannet cand. mag erc. og cand.jur. med speciale inden for entrepriseret.

Kjargaard Holding ApS, hvor Ole Søndergaard Madsen og Karsten Willumsen sidder på samlet 80 pct. af ejerskabet, har stadig aktiemajoritet og stemmerettigheder i Kjargaard Byg.

Blik for megatrends

De nye medejere ser vækstmuligheder i to store megatrends med hjemtagning af produktion fra Østen og kraftig udvidelse af landbrugsbedrifterne. Samtidig er der behov for at energioptimere en stor del af den eksisterende bygningsmasse.

De tre faktorer kan tilsammen være med til at give vækst for byggefirmaet med base i Ikast, er vurderingen.

– Jeg tror på, at det går én vej for Kjargaard Byg, og det er fremad. Det motiverer mig at være med til at udvikle virksomheden i en svær periode for bygge og anlæg, siger Teil Bechmann Pedersen, der har stor erfaring inden for entreprenørbranchen fra blandt andet Give Steel.

– Men den ambitiøse strategi har vist, at virksomheden har et uindfriet potentiale, som jeg tror meget på, uddyber den nye medejer.

KJARGAARD BYG A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 30,1 32,3 29,5
Resultat af primær drift -0,8 2,7 2,1
Resultat før skat -0,9 1,2 1,2
Årets resultat -0,7 0,9 0,9
Balancestatus 33,4 39,9 36,4
Egenkapital 8,7 12,8 11,8
Antal ansatte 60 58 53
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141