23948sdkhjf

Femern: Tre mio. arbejdstimer uden alvorlige ulykker

I januar 2023 rundede FBC tre millioner arbejdstimer i træk på projektet uden ulykker med alvorligeskader.

Tunnelkonsortiet FBC nåede i januar tre mio. arbejdstimer i træk uden alvorlige ulykker.

Det viser en ny opgørelse over antallet af arbejdsulykker med fravær hos tunnelkonsortiet FBC. der udgraver tunnelrenden og udfører hovedparten af det marine arbejde i forbindelse med det store tunnelbyggeri.

Ifølge en pressemeddelelse fra Femern A/S følger opgørelsen byggebranchens metode, der ser på det samlede antal arbejdstimer målt op mod antallet af hændelser med mere end en dags fravær.

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings branchestatistik for ”Bygge og Anlæg” er gennemsnittet på byggepladserne i Danmark mere end 78 arbejdsulykker for den tilsvarende arbejdsmængde.

-Vi er tilfredse med, at vi generelt har en særdeles lav ulykkesfrekvens på vores projekt. FBC er gået til opgaven med det samme mål som os, nemlig at være Danmarks sikreste byggeplads. Sammen holder vi et konstant fokus på forebyggelse og en stærk sikkerhedskultur, der er en del af vores DNA på Femern-projektet, siger Gintaras Vagelas, Heath & Safety manager i Femern A/S i meddelelsen.

FBC har løbende haft 200-500 ansatte på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen og forventes at være tilknyttet projektet i 2020-2024.

Konsortiet har til opgave, at udgrave tunnelrenden og udføre andre gravearbejder til sø, samt opførelsen af de to arbejdshavne på dansk og tysk side og de nye landområder, der opstår som følge af udgravningen. Dertil kommer inddæmning af områderne til de fremtidige tunnelportaler på dansk og tysk side.

FBC-konsortiet udgøres af Boskalis International og Van Oord Dredging and Marine Contractor, der begge er fra Holland. Sweco er rådgivere.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125