23948sdkhjf

Entreprenørkæmpe bygger friplejehjem på hotelgrund

Det er nu blevet besluttet, hvem der skal bygge 80 nye boliger i Kolding frem mod 2025 

Efter sommerferien får borgerne i Kolding udsigt til endnu en aktiv byggeplads, når Nordstern og Nrep sætter gang i opførelsen af et ny friplejehjem, der skal stå klar i foråret 2025.

Det centralt placerede friplejehjem får 80 boliger, fællesarealer og servicefunktioner, fremgår det i en meddelelse fra ejendomsvirksomheden og totalentreprenøren.

Nrep indgik aftale om erhvervelsen af ejendommen midt i Kolding for et år siden, og ejendomsudviklingsselskabet har siden arbejdet på udviklingen af en lokalplan for området.

Samtidig gik selskabet Nrep på jagt efter den rette totalentreprenør til at løfte opgaven, og kort før jul skrev selskabet så kontrakt med Nordstern.

Friplejehjemmet Altura Kolding Centrum

Bygherre og projektudvikler: Nrep

Totalentreprenør: Nordstern

Arkitekt: Rubow

Ingeniør: Moe

Byggestart: Q3 2023

Byggeslut: Q2 2025

Kilde: Nordstern og Nrep

Byggestart til sommer

På bæredygtighedsfronten skal friplejehjemsprojektet først og fremmest DGNB Guld certificeres. Derudover er der i aftalen stillet krav om brug af bæredygtige materialer samt et CO2-aftryk fra byggeriet, hvor målsætningen er mere ambitiøs end de nye 2023 krav i bygningsreglementet samt DGNB hjerte point på 65 pct.

Inden Koldingborgere, Nrep og Nordstern kan mødes til første spadestik, skal projektet dog færdigprojekteres. 

Som totalrådgiver samarbejder Nordstern med Rubow arkitekter og rådgivende ingeniører fra Moe om projekteringen samt naturligvis Nrep og kommende lejer.

Projekteringen forventes afsluttet til sommer, hvorefter byggeriet kan starte op umiddelbart efter sommerferien.

Fra hotel til friplejehjem 

Grunden i Kolding, hvor Nrep opfører det nye friplejehjem med 80 boliger og Nordstern som totalentreprenør, har tidligere huset to hoteller.

Inden, Nrep købte matriklen på Grønningen 2 midt i Kolding af ejendomsskabet P.V. Johansen Ejendomme sidst i 2021, var der Zleep Hotel. Tidligere havde Hotel Tre Roser til huse på stedet.

I forbindelse med købet indgik Zleep Hotels en aftale med Nrep om at fraflytte hotelejendommen mod udgangen af 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118