23948sdkhjf

Licitationen mener: Giv bygherren mere end en skarp pris

Der er slet ingen tvivl om, at 2023 vil byde på voldsomme udfordringer for byggeriets virksomheder. Efterspørgslen på branchens ydelser er i frit fald. Både de private boligejere, boligselskaberne og de offentlige bygherrer lægger projekter i mølposen i kølvandet på stigende materialepriser, energiprisernes himmelflugt og øget inflation.

Allerede nu er der virksomheder, som har blanke sider i ordrebøgerne og det forstærker den i forvejen benhårde kamp om opgaverne. Derfor peger flere prognoser da også på flere konkurser i byggeriet.

Nu skal man passe på ikke at møde alverdens udfordringer med at stikke kække citater i næsen på hinanden. Men, der er måske alligevel inspiration at hente hos den engelske statsmand Winston Churchill (1874-1965), som sagde ”…at man aldrig skal lade en god krise gå til spilde”. Dybest set handler det jo om, at en krise åbner nye markeder, når konkurrenter bukker under. Og det handler om, at virksomhederne gentænker og revitaliserer deres forretningsmodeller, så de kan drive en lønsom virksomhed i et turbulent marked.

Måske skal man fremover have mere med til bygherren end blot en skarp pris. Måske skal der fokuseres endnu mere på kvalitet, bæredygtighed og socialt engagement. Og måske handler det om at finde nye, gode samarbejdspartnere, som man kan løfte opgaverne sammen med.

Men selv om forandringsparathed og omstillingsevne er vigtige nøgleord, er det stadig afgørende, at der er styr på alle processerne – både i virksomheden og på byggepladsen. Det er der nemlig stadig gode penge i.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111