23948sdkhjf

Følg pengene og få en stor sidegevinst

Det er vist de færreste i byggeriet, som ikke tager grøn omstilling og krav om bæredygtigt byggeri alvorligt. Stigende fokus på reduktion af CO2-aftrykket har for alvor sat gang i udvikling af nye byggemetoder og -materialer, som kan være med til at løfte byggeriet ind i en kreativ udviklingsspiral, hvor materialer ikke kun vælges på grund af pris, men også i forhold til bæredygtighed.

Der er naturligvis også fremover plads til og brug for gode og gennemprøvede byggematerialer som beton og tegl. Men, der vil være stigende fokus på biogene byggematerialer. Det gælder blandt andet ålegræs, halm, hør og pil, som tilmed er lokale og fornybare materiale.

Nu kan man jo godt ryste på hovedet og mene, at det danske klima, alt andet lige, egner sig bedst til beton og tegl, hvis målet er at bygge solide huse, som kan holde til både storm, monsteregn og frost. Men, fokus er lige nu et helt andet sted – og det er pengene og investeringerne også. Derfor er det vigtigt, at byggeriet populært sagt ”følger pengene” og deltager aktivt i udviklingen af nye byggemetoder og -materialer.

Selvom det umiddelbart er en kynisk betragtning, at byggeriet blot skal følge pengestrømmen og investeringerne i stedet for at følge hjertet og den fælles bevidsthed om, at den grønne omstilling skal redde kloden fra undergang, så er det trods alt pengene, som driver værket. Og den grønne omstilling er i det perspektiv en kærkommen sidegevinst i en byggebranche, hvor det stadig er opdragsgiverne som bestemmer, hvor bæredygtigt byggeriet skal være.

Licitationen ønsker alle en god jul og et godt nytår.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jobbene forsvinder i byggeriet, men fire underbrancher går frem
Tager en større bid af Vinge: Nu får Ikeas boligbygger 1.800 boliger i området
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Optagne på erhvervsuddannelser er det laveste i ti år
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156